«Το μόνο που έχει κατατεθεί είναι ένα σκίτσο»! Reviewed by Momizat on . Η μακιαβελική θεωρία περί της οσιότητας των μέσων, όταν εξυπηρετούν ιερό σκοπό, δεν βρίσκει σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή της. Στην περίπτωση του Ληθαίου και τ Η μακιαβελική θεωρία περί της οσιότητας των μέσων, όταν εξυπηρετούν ιερό σκοπό, δεν βρίσκει σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή της. Στην περίπτωση του Ληθαίου και τ Rating: 0

«Το μόνο που έχει κατατεθεί είναι ένα σκίτσο»!

«Το μόνο που έχει κατατεθεί είναι ένα σκίτσο»!

Η μακιαβελική θεωρία περί της οσιότητας των μέσων, όταν εξυπηρετούν ιερό σκοπό, δεν βρίσκει σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή της. Στην περίπτωση του Ληθαίου και της τοποθέτησης παγοδρομίου κάτω από την κεντρική γέφυρα τα σχέδια έμειναν μόνο στα χαρτιά και ως σκίτσα! Ναι, καλά ακούσατε!

Η Δημοτική Αρχή συναινούσε, στην πλειοψηφία της, να τοποθετηθεί παγοδρόμιο καθέτως της ροής του ποταμού, στο πλαίσιο των εορτών και της διοργάνωσης του «Μύλου των Ξωτικών».

Τότε ήταν που ευλόγως θέσαμε τους προβληματισμούς μας και τις σκέψεις που έρχονται στο νου κάθε εχέφρονα, που δεν θυσιάζει την ομαλή ζωή μιας πόλης στο όνομα της εμπορευματοποίησης.

Διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας σε σχέση με το τι θα συμβεί, αν ανέβει η στάθμη του ποταμού ή πώς θα προσεγγίζεται το παγοδρόμιο; Τονίσαμε επίσης την περίπτωση κατά την οποία αυτή η κατασκευή παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και φράξει τη φυσική ροή του ποταμού, τι μέλλει γενέσθαι!

Όλα αυτά μας έκαναν επιφυλακτικούς απέναντι σε μια κατασκευή που δεν συνάδει ντε και καλά με το πνεύμα των ημερών. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς πιρουέτες στον πάγο!

Τους ενδοιασμούς μας επιβεβαίωσε και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία είναι αρνητική στην προαναφερθείσα κατασκευή, για λόγους ασφαλείας..

Μάλιστα αξίζει να επισημάνουμε πως, σε ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου κ Παπαθανασίου, προς τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων κ. Καραγιάννη – σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο – για το αν έχει κατατεθεί κάποια σχετική μελέτη, η απάντηση της ήταν: «το μόνο που έχει κατατεθεί είναι ένα σκίτσο»!

 

Σχόλια (1)

  • Βάιος Φασούλας

    Τρικαλινές ποταμίσιες ατάκες
    Το παγοδρόμιο το πήρε ο ποταμός! Και μιας και έρχονται πρωτοχρονιάτικες γιορτές και το συναπάντημα με τον Αϊ-Βασίλη φτάνει, ας επιτραπεί στο γράφοντα ένα ικανοποιητικό και ειλικρινές σαν του αγιουβασιλιού το χαμογέλι, Χο! Χο! Χο!, που θα σκάσει μέχρι και ο ανθρώπινος χάρος.
    Ας καταγραφεί σαν εμπειρία για κείνους που «τολμούν» να κάνουν ακροβατικές αλχημείες ασχήμιας στο ποτάμι και σε άλλα σημεία της πόλης προκειμένου να φέρουν … ανάπτυξη και… κέρδη. Πρέπει να είναι κανείς πολύ … επιτρέψτε μας τη φράση…. μάγκας για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Παρεμπιπτόντως δείτε το λούκι της «ανάπτυξης» και «προόδου» των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο πως έχουν μπλοκαριστεί. Αυτοί που εμπνεύστηκαν την κατασκευή ενός παγοδρομίου, μάλιστα σε χώρο ακατάλληλο από κάθε άποψη, ενέργειες που γίνονται εκ του πονηρού και ερήμην του τρικαλινού λαού, οφείλουν να φύγουν. Αυτές οι βάρβαρες … συνταγές εκφαυλισμού έχουν και το τίμημά τους, ΚΑΙ, επειδή στη γενέτειρα του Ασκληπιού μέσω των …αρχιτεκτόνων του κάθε δήμου έχουν γίνει διάφορες «αταξίες», καλά είναι οι δημότες αυτής της πόλης να προσέχουν στις επιλογές τους. Και η προσοχή στις επιλογές τους, ιδιαίτερα αυτή τη φορά, επιβάλλεται…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή