Το μόνο που δουλεύει στη χώρα, είναι ο έλεγχος για το κάπνισμα… Reviewed by Momizat on . Ακόμη δεν ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα και το υπουργείο Υγείας ζητά στοιχεία. Πολύ γρήγορα κινήθηκε, αλλά και πολύ γρήγορα έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ… Η σχετική Ακόμη δεν ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα και το υπουργείο Υγείας ζητά στοιχεία. Πολύ γρήγορα κινήθηκε, αλλά και πολύ γρήγορα έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ… Η σχετική Rating: 0

Το μόνο που δουλεύει στη χώρα, είναι ο έλεγχος για το κάπνισμα…

Το μόνο που δουλεύει στη χώρα, είναι ο έλεγχος για το κάπνισμα…

Ακόμη δεν ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα και το υπουργείο Υγείας ζητά στοιχεία. Πολύ γρήγορα κινήθηκε, αλλά και πολύ γρήγορα έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ… Η σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Ζέττας Μακρή αφορά στους ελέγχους που διενεργούνται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, με τη νέα εγκύκλιό της ζήτησε αναλυτική κατάσταση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Ειδικότερα, ζήτησε τον αριθμό των κλιμακίων ελέγχων και των διενεργηθέντων ελέγχων, καθώς και τον αριθμό και το ύψος των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Επίσης, η κ. Μακρή, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, ζητεί πλέον να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τους ελέγχους ανά δεκαπενθήμερο.

Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω εγκύκλιος αποτελεί συνέχεια της εγκυκλίου που εξέδωσε η κ. Μακρή στις 14 Ιανουαρίου, σχετικά με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
Πρωτοφανής η ταχύτητα με την οποία κινείται το υπουργείο Υγείας. Αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε, τι συμβαίνει με το φαρμακείο του Νοσοκομείου Τρικάλων. Ή, πόσα Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν στον νομό Τρικάλων, μετά τον νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Πρώτο μέλημα όλης της χώρας, είναι το κυνήγι των επαγγελματιών για το κάπνισμα. Άλλο θέμα η υγεία, άλλο θέμα η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για ένα τέτοιο ζήτημα. Μήπως να έκαναν παρόμοιες κινητοποιήσεις και για τη φοροδιαφυγή; Ή για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών; Ή για μα βρεθούν χρήματα για την Υγεία;

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή