Το «Νέο Λύκειο» δε διορθώνεται με τροπολογίες Reviewed by Momizat on . Τις τελευταίες μέρες ακούγονται και γράφονται πολλά με αφορμή την τροπολογία για το νόμο για το "Νέο Λύκειο". Ούτε αλλάζει κάτι προς το καλύτερο ούτε κρύβεται κ Τις τελευταίες μέρες ακούγονται και γράφονται πολλά με αφορμή την τροπολογία για το νόμο για το "Νέο Λύκειο". Ούτε αλλάζει κάτι προς το καλύτερο ούτε κρύβεται κ Rating: 0

Το «Νέο Λύκειο» δε διορθώνεται με τροπολογίες

Το «Νέο Λύκειο» δε διορθώνεται με τροπολογίες
 1. Τις τελευταίες μέρες ακούγονται και γράφονται πολλά με αφορμή την τροπολογία για το νόμο για το “Νέο Λύκειο”. Ούτε αλλάζει κάτι προς το καλύτερο ούτε κρύβεται κάτι θετικό πίσω από τις αλλαγές που γίνονται. Η τροπολογία λύνει τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να διασφαλίσει πιο στέρεο έδαφος για να πατήσει καλύτερα ο νόμος για το “Νέο Λύκειο”.

 2. Το “Νέο Λύκειο” είναι και παραμένει ένα σχολείο-φίλτρο που ξεσκαρτάρει τους μαθητές με βάση την τσέπη των γονιών τους. Είναι το σχολείο της παπαγαλίας, των αποσπασματικών γνώσεων και των σκόρπιων δεξιοτήτων, είναι το σχολείο – πανάκριβο εξεταστικό κέντρο.

 3. Αυτή είναι και παραμένει όλη η ουσία του νόμου και των όποιων τροποποιήσεων γίνονται.

 4. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός για το 2015. Και εδώ επιβεβαιώνεται ότι η κατάσταση στην εκπαίδευση θα χειροτερέψει κι άλλο. Ο προϋπολογισμός για την παιδεία είναι κατά 285.000.000 ευρώ μικρότερος (-5%) από πέρυσι.

 5. Αν λοιπόν την περσινή χρονιά, όπως έλεγε το υπουργείο, δεν υπήρχαν λεφτά για θέρμανση, μετακινήσεις, σχολικές υποδομές, προσλήψεις καθηγητών κ.ά., ας αναλογιστεί κανείς τι θα γίνει φέτος.

 6. Και όσο πιο πίσω πάμε, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο αποκαλυπτικά.

 7. Τα νούμερα άλλωστε μιλάνε από μόνα τους:

 8. Ο προϋπολογισμός του 2015 λοιπόν είναι μειωμένος κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2011, ενώ σε σχέση με το 2010 η χρηματοδότηση της παιδείας από το κράτος είναι η μισή!

 9. Η μόρφωση που προσφέρουν είναι φτηνή για το κράτος και ακριβή για το λαό!

 10. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

 11. Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να δυναμώσει τώρα ακόμα περισσότερο, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία, ακόμα περισσότερους μαθητές. Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή δεν είναι για διαπραγμάτευση.

 12. Τα μέλη της ΚΝΕ μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση, το συντονισμό του αγώνα, για να είναι οι μαθητές μία γροθιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους φοιτητές, συνολικά με τον εργαζόμενο λαό.

 13. Για να δυναμώσει ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα των μαθητών:

 14. Όχι στο Νέο Λύκειο!

 15. Να καταργηθεί η “Τράπεζα Θεμάτων”. Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό – προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.

 16. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

 17. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες και τη λειτουργία των σχολείων!

 18. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

 19. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των μαθητών και των οικογενειών τους για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης.

 20. Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της ημέρας. Να εξασφαλιστεί όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή θέρμανση.

 21. Έκτακτο κονδύλι στους Δήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στο σχολείο για όλους τους μαθητές.

 22. Κανένας μαθητής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 23. Χρηματοδότηση και εξασφάλιση υποδομών για τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών μαθητικών ομάδων.

 24. Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές.

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

27/11/2014

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή