Το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τους νεοναζί το Σάββατο στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Το Τμήμα Πολιτισμού της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο Ματσόπουλου, προβολ Το Τμήμα Πολιτισμού της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο Ματσόπουλου, προβολ Rating: 0

Το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τους νεοναζί το Σάββατο στα Τρίκαλα

Το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τους νεοναζί το Σάββατο στα Τρίκαλα

nazi1Το Τμήμα Πολιτισμού της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο Ματσόπουλου, προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου:

«Νεοναζί-Το ολοκαύτωμα της μνήμης»

«Τα ΜΜΕ είπαν ότι σε μια σειρά από μαρτυρικές πόλεις της γερμανικής κατοχής το κόμμα των νεοναζί κέρδισε σημαντικά εκλογικά ποσοστά. Στο σχολείο μιας τέτοιας πόλης προβάλλεται μια ταινία για τα εγκλήματα των ναζί. Γνωρίζουν οι μαθητές την ιστορία του τόπου τους; Πώς είναι δυνατόν κάποιοι από τους γονείς τους να ψήφισαν τους «πολιτικούς απογόνους» των δολοφόνων; Ή μήπως δεν είναι αλήθεια ότι οι νεοναζί σημείωσαν καλά εκλογικά ποσοστά; Ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορική αλήθεια, τη μνήμη και τη λήθη.»

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Στέλιο Κούλογλου.

 

*Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου Σωτήρη Σιώκου, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  και συντονιστή του τμήματος Πολιτισμού, που άφησε το πρωί της Πέμπτης  την τελευταία του πνοή, καθ’ οδόν προς τα Τρίκαλα, όπου επρόκειτο να λάβει μέρος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο. Παλαιός συνδικαλιστής της Ο.Τ.Ο.Ε. και ενεργό μέλος του κινήματος ειρήνης, ο Σωτήρης Σιώκος έδινε καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των αξιών του Πολιτισμού και των ζητημάτων που, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απασχολούν τους ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων. Πάλευε έως το τέλος για τη διατήρηση ζωντανής της συλλογικής μνήμης, για τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς και για έναν πιο δίκαιο, πιο όμορφο κόσμο.

 

Τμήμα Πολιτισμού της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή