Το παγοδρόμιο, η βιασύνη, η κριτική, η πόλη Reviewed by Momizat on . Σε δύο επίπεδα κινείται η υπόθεση με το παγοδρόμιο στον Ληθαίο. Η μία, η δικαστική. Η Πταισματοδίκης Τρικάλων πήρε χθες κατάθεση από τον Δημήτρη Παπαθανασίου, σ Σε δύο επίπεδα κινείται η υπόθεση με το παγοδρόμιο στον Ληθαίο. Η μία, η δικαστική. Η Πταισματοδίκης Τρικάλων πήρε χθες κατάθεση από τον Δημήτρη Παπαθανασίου, σ Rating: 0

Το παγοδρόμιο, η βιασύνη, η κριτική, η πόλη

Σε δύο επίπεδα κινείται η υπόθεση με το παγοδρόμιο στον Ληθαίο. Η μία, η δικαστική. Η Πταισματοδίκης Τρικάλων πήρε χθες κατάθεση από τον Δημήτρη Παπαθανασίου, συντονιστή του «Φυσάει Κόντρα», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκαν οι φάκελοι και τα στοιχεία των επιθυμούντων να στήσουν το παγοδρόμιο, αλλά και από την Κτηματική Υπηρεσία.
Το δεύτερο επίπεδο είναι το πολιτικό. Σημερινή αυτοψία του Δημάρχου, αντιδημάρχων και συμβούλων στις όχθες του Ληθαίου, παρούσης της Δ/ντριας τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Τρικάλων, μάλλον έβαλε σε σκέψεις τη δημοτική αρχή. Διότι τέθηκαν ζητήματα ασφάλειας, που ήδη, εξάλλου, ήταν γνωστά και ειπώθηκαν από πολλούς, αλλά, πλέον, φαίνεται να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν.

Η υπόθεση ίσως ξεκαθαρίσει αύριο, καθώς αναμένεται η πραγματοποίηση σύσκεψης για το θέμα στον Δήμο.
Φυσικά, το ζήτημα του παγοδρομίου είναι πολύ σοβαρό και θα έπρεπε όλες οι σχετικές διεργασίες να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα και όχι τώρα, 15 μέρες πριν την έναρξη του «μύλου των ξωτικών». Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στη κατασκευή του ή μη, στην πιθανή εκμετάλλευση του Ληθαίου μελλοντικώς, στις παρεμβάσεις με πλάκες πάνω στην όχθη και γενικά στην αντιπαράθεση για το ζήτημα. Ενώ θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης να ασχολούνται με τόσα και τόσα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, την προσφορά στους μαθητές, που δημοσιεύσαμε προχθές.

Από την άλλη, η βιασύνη να κατασκευαστεί ένα παγοδρόμιο, ανέδειξε τις αντιδράσεις, αντιρρήσεις και διαφωνίες πολλών τρικαλινών (που, το ξαναλέμε, θέλουν τα «ξωτικά»), με πτυχές της διοργάνωσης.
Και εδώ φαίνεται ότι, σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, το είδος της πόλης που θέλουμε, απαιτούνται, πρώτα απ’ όλα, συνεννόηση, διαβούλευση και στοχοθεσία συνάδουσα με τον συνδυασμό όλων των απόψεων.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας