Το ΠΑΜΕ για την κατάργηση του ΟΜΕΔ Reviewed by Momizat on . Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και στο νομό μας για τις τελευταίες εξελίξεις με τροπολογίες αντεργατικές που θα κατ Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και στο νομό μας για τις τελευταίες εξελίξεις με τροπολογίες αντεργατικές που θα κατ Rating: 0

Το ΠΑΜΕ για την κατάργηση του ΟΜΕΔ

Το ΠΑΜΕ για την κατάργηση του ΟΜΕΔ

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και στο νομό μας για τις τελευταίες εξελίξεις με τροπολογίες αντεργατικές που θα κατατεθούν στη βουλή.

Από πληροφορίες στον Τύπο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα καταργεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επαναφέρει την δυνατότητα να μπορούν να προσφεύγουν στον ΟΜΕΔ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μονομερώς όταν δεν υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδότες για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Την δυνατότητα αυτή την είχε καταργήσει η κυβέρνηση με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει ακόμα και αυτή την δυνατότητα των συνδικάτων να την καταργήσει, βάζοντας στόχο την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, όπου το μεγάλο κεφάλαιο θα αμείβει τους εργαζόμενους με τα 586 ευρώ η και λιγότερα, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να δυναμώσει η πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με όρους που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες τους, με την μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη μαζική συμμετοχή, τη συμμετοχή στους αγώνες των κλάδων τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή