Το ΠΑΜΕ για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος Reviewed by Momizat on . Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ, αμέσως μετά το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ, ανακοίνωσαν αυξήσεις στην τιμή τους ρεύματος από 25 Ιουλίου κατά 11%, για καταναλώσεις απ Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ, αμέσως μετά το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ, ανακοίνωσαν αυξήσεις στην τιμή τους ρεύματος από 25 Ιουλίου κατά 11%, για καταναλώσεις απ Rating: 0

Το ΠΑΜΕ για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος

Το ΠΑΜΕ για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος

Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ, αμέσως μετά το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ, ανακοίνωσαν αυξήσεις στην τιμή τους ρεύματος από 25 Ιουλίου κατά 11%, για καταναλώσεις από 0-800 KWH το τετράμηνο.

Οι αυξήσεις αυτές, σε αντίθεση με την προπαγάνδα της κυβέρνησης για «δικαιότερη τιμολόγηση για όλους», θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Ήδη σήμερα χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και είναι χωρίς ρεύμα.

Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις επανειλημμένες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων και δεν θα είναι οι τελευταίες. Ήδη προαναγγέλθηκε η αύξηση της τιμής των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) σε όλους τους καταναλωτές από τον Σεπτέμβρη και θα ακολουθήσουν και άλλες προκειμένου να πετύχουν αυτό που προκλητικά ονομάζουν «εξορθολογισμό και εξομάλυνση της αγοράς με δικαιότερη τιμολόγηση για όλους».

Την ίδια στιγμή οι μειώσεις στα τιμολόγια των αυτοαπασχολούμενων και   μικροεπαγγελματιών κατά 3,4%, είναι «σταγόνα στον ωκεανό», γιατί σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες αυξήσεις που έχουν επιβληθεί στα τιμολόγια του ρεύματος.

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα κορόιδευε τον ελληνικό λαό, όταν ισχυρίζονταν ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει μείωση των τιμών.

Τα λαϊκά στρώματα μέσα από την αύξηση της τιμής του ρεύματος πλήρωσαν και θα πληρώσουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία των μονοπωλίων στο χώρο της Ενέργειας.

Κοροϊδεύουν και όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και μείωση της τιμής του ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το πού οδηγεί η ανάπτυξη που κριτήριο της είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Οδηγεί το λαό στην καταστροφή και εκτοξεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στα ύψη, ακόμα και στην περίοδο της κρίσης.

Οργανωμένα να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτή την πολιτική.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό για την ζωή του εργαζόμενου για αυτό και πρέπει να παρέχεται σε φτηνή τιμή.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

 

  • Καμιά διακοπή ρεύματος στους ανέργους, τους απολυμένους, τους απλήρωτους.
  • Μείωση της τιμής κατά 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά
  • Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως η ενέργεια.
  • Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, ως κοινωνικό αγαθό, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή του.
  • Αποκλειστικά ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας, που ως κοινωνική περιουσία θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή