Το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων Reviewed by Momizat on .   Τον περασμένο Ιούλη, ως Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, είχαμε επισημάνει – και καταγγείλει στον Τρικαλινό λαό – ότι η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνετα   Τον περασμένο Ιούλη, ως Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, είχαμε επισημάνει – και καταγγείλει στον Τρικαλινό λαό – ότι η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνετα Rating: 0

Το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

Το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

 

Τον περασμένο Ιούλη, ως Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, είχαμε επισημάνει – και καταγγείλει στον Τρικαλινό λαό – ότι η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, (ΕΑΣΤ), υλοποιεί κάθε αντεργατικό νόμο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ξεθεμελιώνουν τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι συνέπειες αυτής της εφαρμοζόμενης αντεργατικής πολιτικής για τους εργαζόμενους της ΕΑΣ είναι: μείωση των μισθών, εκ περιτροπής εργασίας, (3 ημέρες τη βδομάδα), απολύσεις και υποχρεωτικές αποχωρήσεις, αναγκαστικές αλλαγές σε εργασιακά πόστα, εφαρμογή της ενοικίασης εργαζομένων κ.α.

Τώρα,η διοίκηση της ΕΑΣΤ, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, επιχειρεί να επιβάλλει στους εναπομείναντες εργαζομένους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, αποδεχόμενοι την κατάργηση – “ και με τη βούλα” – των όποιων εργατικών κατακτήσεων απορρέουν από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιούνται και οι συμβιβασμένες διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων στην ΕΑΣΤ και στο “ΤΡΙΚΚΗ” οι οποίες, με τη στάση τους, “βάζουν πλάτη” στις διοικήσεις της Ένωσης και του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος για να περάσουν αυτά τα αντεργατικά μέτρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις να μην δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και, με τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν:

* Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

* Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

* Να ακυρωθούν οι απολύσεις και οι απολυμένοι να γυρίσουν στην εργασία τους.

* Να επιστραφούν στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους αφαίρεσε η εργοδοσία με τη μείωση των μισθών και το κόψιμο των επιδομάτων.

Καλούμε, επίσης, τους εργαζόμενους να “βάλουν στην μπάντα” τις ξεπουλημένες διοικήσεις των σωματείων της ΕΑΣΤ και του “ΤΡΙΚΚΗ” και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, που πάντα στέκεται στο πλευρό τους και παλεύει για το δίκιο τους.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, που μόνο με τον αποφασιστικό, ταξικό αγώνα κατακτιέται.”

Γραμματεία Ν.Τρικάλων του ΠΑΜΕ

Τρίκαλα 7 Νοέμβρη 2014

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή