Το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση για τα διόδια Reviewed by Momizat on . Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:30π.μ. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ , ο Σύλλογο Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:30π.μ. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ , ο Σύλλογο Rating: 0

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση για τα διόδια

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση για τα διόδια

pameΝα καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:30π.μ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ , ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) –  στις 21 Δεκέμβρη Σάββατο, καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, σύσσωμες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες να δώσουν μαζικό και αποφασιστικό παρών με τη συμμετοχή τους στην νέα κινητοποίηση στα διόδια. 

Αναχώρηση από την πόλη των Τρικάλων θα γίνει  στις 9.30π.μ.  από το ψητοπωλείο του  «Κωστάρα» – με Λεωφορεία.

Να διεκδικήσουμε:

  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
  • Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις για όλους εκείνους που παλεύουν για να καταργηθούν τα διόδια αλλά και κάθε δίωξη πρωτοπόρων του λαϊκού κινήματος.

Εργαζόμενε –άνεργε-αυτοαπασχολούμενε-φτωχέ αγρότη-νέε-συνταξιούχε

Η φοροεπιδρομή σε όλα τα επίπεδα που αντιμετωπίζει η εργατική – λαϊκή οικογένεια συμπληρώνεται αυτές τις μέρες και με νέες αυξήσεις – “φωτιά” στα διόδια.

Με την αύξηση των διοδίων η κυβέρνηση ανακοίνωσε και νέο πακτωλό χρηματοδότησης πάνω από 8 δις ευρώ των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που λυμαίνονται ορισμένους από τους κεντρικούς οδικούς άξονες .

Η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει τριπλά. Πληρώνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με τη σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνει με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνει πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιεί.

Όλα αυτά γίνονται την ίδια ώρα που τα λαϊκά στρώματα καλούνται σε συνεχείς, απανωτές θυσίες σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα κ.α. Αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός λόγος γι’ αυτές τις θυσίες των λαϊκών στρωμάτων είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, τραπεζικών και κατασκευαστικών. Φαίνεται ποιο καθαρά , πως ο λόγος για τον οποίο επιδιώκονται πλεονάσματα του προϋπολογισμού, για να βρεθούν νέοι πόροι χρηματοδότησης των ομίλων.

Αυτή η πολιτική οδηγεί κατευθείαν στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρέδωσαν τις εθνικές οδούς στο μεγάλο κεφάλαιο με τα ΣΔΙΤ. Δεν είναι ούτε κακή ή πρόχειρη ούτε παράλογη.

Είναι συνειδητή επιλογή στα πλαίσια και της πολιτικής της ΕΕ Επομένως κι όλοι εκείνοι που σήμερα «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για το κατά πόσο οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, το πόσο λίγο ή πολύ θα επιβαρύνεται ο λαός μας επιδιώκουν να κρύψουν επί της ουσίας την συμφωνία τους με αυτή την πολιτική.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να απαντήσει:

  • Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς και κατασκευαστικούς ομίλους.
  • Στις παράτες και στα συνθήματα της «ανάπτυξης» και των επενδύσεων να ορθώσουν αιτήματα για το δικό τους συμφέρον.
  • Για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία η ανάπτυξη σημαίνει νέα φορολογία, ανεργία, κακοπληρωμένη και επιδοτούμενη 5μηνη εργασία με ημερομηνία λήξης χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας. Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τη συλλογική δράση. Κανένας μόνος του.

                                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Μ.Ε. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή