Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα σωματεία σε ΕΑΣΤ και ΤΡΙΚΚΗ Reviewed by Momizat on . Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η επίθεση της Διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις υπηρ Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η επίθεση της Διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις υπηρ Rating: 0

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα σωματεία σε ΕΑΣΤ και ΤΡΙΚΚΗ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα σωματεία σε ΕΑΣΤ και ΤΡΙΚΚΗ

Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η επίθεση της Διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις υπηρεσίες, τις παραγωγικές και εμπορικές μονάδες της.

Οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΑΣΤ έχουν μειωθεί τα τελευταία 2 χρόνια, έχει εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία με αποτέλεσμα να δουλεύουν 3 μέρες τη βδομάδα, έχουν γίνει απολύσεις , επιχειρούνται αλλαγές σε πόστα, ενώ   η τρομοκρατία είναι έντονη και όσοι δε συμφωνούν τους περιμένει η απόλυση.

Γι’ αυτή της την τακτική η Διοίκηση της Ένωσης έχει στη διάθεσή της ως εργαλείο το νόμο 4015/11 «για τους συνεταιρισμούς» , καθώς κι ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ξεθεμελιώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά οι μεθοδεύσεις και οι ενέργειες της   διοίκησης συνεχίζονται «αξιοποιώντας» κάθε «αντισυνεταιριστική» & αντεργατική νομοθεσία.

Όπως είναι γνωστό έχει φτιάξει μια νέα μονοπρόσωπη εταιρεία (την ΤΡΙΚΚΗ μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)- θυγατρική του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ ), με μοναδικό εταίρο & διαχειριστή τον πρόεδρο της ΕΑΣΤ, ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις αρμοδιότητες.

Η νέα «μονοπρόσωπη εταιρεία» έχει ενοικιάσει την AGROVIZ και την οξοποιία «Μετέωρα» και ζητά από τους εργαζόμενους να εργαστούν , με νέα σύμβαση, ως «δανικοί» από την ΕΑΣΤ στη «μονοπρόσωπη εταιρεία».

Όλες αυτές οι ενέργειες και οι μεθοδεύσεις του Δ.Σ. της ΕΑΣΤ, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε πλήρη διάλυση την ΕΑΣΤ και στην ιδιωτικοποίηση παραγωγικών μονάδων και των άλλων δραστηριοτήτων, θα έχουν βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της ένωσης και στους αγρότες των Τρικάλων. Θα πλήξουν και όσους επαγγελματοβιοτέχνες συνεργάζονταν με την ΕΑΣΤ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΑΣΤ και το εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα να σπάσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία και να διεκδικήσουν

  •  Πλήρης εργασιακές σχέσεις

(Να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που αφαίρεσε η εργοδοσία της ΕΑΣΤ από τη μείωση των μισθών και το κόψιμο των επιδομάτων)

  • Να ακυρωθούν οι απολύσεις και να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι.
  • Κανένας εργαζόμενος με δουλειά 3 ημερών και μειωμένους μισθούς.
  • Να παλέψουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κόντρα στην εφαρμογή αντεργατικών νόμων που εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΑΣΤ ( εκ-περιτροπής εργασία – δανεισμός εργαζομένων).
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
  • Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε μόνιμη και σταθερή δουλειά

 

Καταγγέλλουμε τη στάση των Δ.Σ. των σωματείων της ΕΑΣΤ και του εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», που στην ουσία τα έχουν κάνει «πλακάκια» με την διοίκηση της επιχείρησης, καλλιεργώντας τη λογική της αναμονής και χωρίς να δίνουν καμιά απάντηση στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης. Η τακτική τους δίνει περιθώρια και χρόνο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΑΣΤ και την «ΤΡΙΚΚΗ», τους αγρότες των Τρικάλων, τους αυτοαπασχολούμενους να αντιδράσουν αγωνιστικά , να εμποδίσουν τις αρνητικές εξελίξεις και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και συμφέροντά τους.

 

Το ΠΑΜΕ σ΄αυτή την κατεύθυνση θα είναι δίπλα τους.

Γραμματεία Νομού Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή