Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε για το πολυνομοσχέδιο με πικετοφορία Reviewed by Momizat on . Πικετοφορία πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο η γραμματεία Ν.Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ. με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή. Οι διαδηλωτές συγκ Πικετοφορία πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο η γραμματεία Ν.Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ. με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή. Οι διαδηλωτές συγκ Rating: 0

Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε για το πολυνομοσχέδιο με πικετοφορία

Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε για το πολυνομοσχέδιο με πικετοφορία

Πικετοφορία πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο η γραμματεία Ν.Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ. με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλ. Ρήγα Φεραίου και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου μοίρασαν ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

Μεταξύ των άλλων τονίζονταν: « Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης  πως ο ήδη πετσοκομμένος και νομοθετημένος κατώτερος μισθός δε θα μειωθεί παραπέρα, ο σχεδιασμός της δείχνει πως ο στόχος είναι να πέσει ακόμα χαμηλότερα και να παρασύρει στην κατρακυλά αυτή τους μισθούς και τα μεροκάματα όλων των κλάδων.

pame1Είναι μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με ορίζοντα το 2017 που συνοδεύεται από άμεσα μέτρα όπως του τωρινού πολυνομοσχεδίου που πλαγιοκοπούν και μειώνουν το λαϊκό εισόδημα.

Μαζί με την κατάργηση των οικογενειακών και άλλων επιδομάτων ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών ξεκινώντας από φέτος που κόβονται στο μισό, χτυπάνε τις τριετίες, τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις, μειώνουν τα επιδόματα που σχετίζονται με το κατώτερο μεροκάματο.

Βάζοντας ως πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, αξιοποιεί με διάφορους τρόπους τις στρατιές των χιλιάδων ανέργων που το εκμεταλλευτικό σύστημα βγάζει εκτός παραγωγής για να χτυπήσει τους μισθούς. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 25 ετών, που προσλαμβάνονται με τον κατώτερο μισθό, η αμοιβή τους για προϋπηρεσία που ήδη έχουν θα μειωθεί στο μισό.

Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και σε προγράμματα απασχόλησης κακοπληρώνονται με μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Η ανάπτυξη που διακηρύσσουν:

Προϋποθέτει μισθούς πείνας και ελαστικές μορφές εργασίας δηλ. μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, χωρίς οργάνωση.

Σημαίνει ξεζούμισμα των εργαζόμενων και των ανέργων συνολικά.

Έχει ως μοναδικό κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η ΕΕ, αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί η συγκυβέρνηση.

Δε μπορεί να υπάρχει άλλο αίτημα σήμερα, πέρα από την αναπλήρωση των απολεσθέντων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για τις συλλογικές συμβάσεις.

Εδώ και τώρα επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις και διαπραγμάτευσης. Να υπογραφούν παντού κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Η απεργία στις 9 του Απρίλη πρέπει να βάλει μπροστά αυτά τα αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να αντισταθούν στην παραπέρα επιδείνωση των όρων επιβίωσής τους, αυτών και των οικογενειών τους.

Να πάρουν την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους»

Αφήστε το σχόλιο σας