Το ΠΑΜΕ τουλάχιστον πραγματοποίησε και συγκέντρωση Reviewed by Momizat on . Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στα Τρίκαλα , σήμερα λόγω της  πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στα Τρίκαλα , σήμερα λόγω της  πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 Rating: 0

Το ΠΑΜΕ τουλάχιστον πραγματοποίησε και συγκέντρωση

Το ΠΑΜΕ τουλάχιστον πραγματοποίησε και συγκέντρωση

Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στα Τρίκαλα , σήμερα λόγω της  πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με την κεντρική ομιλία να γίνεται από την Άννα Κουτελίδα, εκπαιδευτικό , μέλος  του ΔΣ της  ΕΛΜΕ Τρικάλων. Στην ομιλία της η Άννα Κουτελίδα επισήμανε τα εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

« Το σχέδιο νόμου και η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση τόσο στις δομές, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, όσο και στους δημοσίους υπαλλήλους δεν έχει στόχο την παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμισή  τους, ούτε την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Δεν έχει στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία ή να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλους, όπως είναι η λαϊκή απαίτηση

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας και της φτώχειας μαζικά τους εργαζόμενους, ενώ το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων γίνονται για να ιδιωτικοποιηθούν «αντικείμενά» τους, που είναι «φιλέτα» και διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, για να εξασφαλιστούν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα καρπωθούν τα προγράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο φορέας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ», που κλείνει, διαχειρίζεται κοντά 5 εκατ. ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ. Οι εργολάβοι που θα καλύψουν το «κενό», μαζί με τα έργα θα πάρουν και το χρήμα, ενώ θα επαναπροσλάβουν και τους εργαζόμενους με 400 ευρώ.

Όσον αφορά την αξιολόγηση ,αυτή, όπως και το νομοσχέδιο στο σύνολό του , με τις 15 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, υπηρετούν το πιο αντιδραστικό κράτος που φτιάχνεται και πιο αποτελεσματικό» για την εξουσία και την κερδοφορία του κεφαλαίου, με εργαζόμενους φοβισμένους, χωρίς δικαιώματα. 

Όμως οι εξελίξεις αυτές με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι απολύσεις γίνονται, γιατί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε όλη την ΕΕ είναι η παράδοση ολόκληρων υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς κύκλους που θα τους χρυσοπληρώνει ο λαός, ενώ αυτοί θα απασχολούν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Το παράδειγμα με τους σχολικούς φύλακες, πέρα από τυχόν ελιγμούς που μπορεί να γίνουν, είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Οι σύλλογοι γονέων θα πληρώνουν τις εταιρίες σεκιούριτι. Έχουμε ακόμη το παράδειγμα με τα νοσοκομεία με την καθαριότητα, φύλαξη που τείνει να γενικευτεί και σε άλλους τομείς στα εργαστήρια, στις εξετάσεις και ακολουθεί συνέχεια.

Δεν υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ. Σκεφτείτε όμως ότι η πολιτική της ΕΕ, που υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, συναποφασίζεται από τις κυβερνήσεις, άρα είναι εξίσου εθνική και ευρωπαϊκή. Δεν υπάρχει πολιτική που δεν καθορίζεται από την ΕΕ, είτε αυτή την εφαρμόζει η κυβέρνηση είτε η περιφέρεια ή ο δήμος.

Αυτόν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στηρίζουν τα κόμματα που ισχυρίζονται ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ, είτε με επανίδρυσή της πάνω σε «νέες αρχές», όπως προβάλλουν οι λεγόμενοι ευρωσκεπτικιστές, είτε με μεταμόρφωσή της σε «Ευρώπη των λαών», όπως ουτοπικά, παραπλανητικά ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κριτήριο ανάπτυξη – οικονομία από ποιον για ποιον, άρα και η πάλη προς τα πού να κατευθύνεται, ως κεντρική σκέψη χρειάζεται να οδηγήσει τους εργαζόμενους και προς τις κάλπες του φετινού Μάη.

pame1Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών κι εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα  για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ, κι αυτό το περιεχόμενο, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχουν οι αγώνες μας.

Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες, αλλά και από κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς.

Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα – ίσα το αντίθετο θα κάνει.

Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα!

Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή