Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν προστάτευσε υπαλλήλους του Reviewed by Momizat on . Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν, με τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν, με τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει Rating: 0

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν προστάτευσε υπαλλήλους του

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν προστάτευσε υπαλλήλους του

Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν, με τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας, τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια που υπάχθηκαν στο μέτρο.

Στοιχεία απέστειλαν στο υπουργείο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κι αυτό, την ώρα που χθες Τετάρτη έληξε η Πέμπτη κατά σειρά απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων, παρότι και η ίδια η διοίκηση μόλις πριν λίγες ημέρες (σε συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 30 Σεπτεμβρίου) είχε δηλώσει τη συμπαράστασή της στη διαθεσιμότητα 33 υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία μέχρι στιγμής από πλευράς Δικαιοσύνης.

 

Παράταση προθεσμίας ζητεί το ΑΠΘ

Από την πλευρά της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητεί από το ΑΣΕΠ την παράταση της ορισθείσας προθεσμίας, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων στη σχετική ιστοσελίδα. Ωστόσο, αναφέρει πως θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, (δικαστικός αγώνας, παραστάσεις στις Αρχές, κινητοποιήσεις κατά νόμιμο πάντα τρόπο), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την επικείμενη κατάργηση θέσεων διοικητικού προσωπικού.

Παράλληλα, αποφάσισε να αποσταλεί «ανοικτή επιστολή» στους γονείς των φοιτητών, ενημερώνοντάς τους ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία του Ιδρύματος «παρά τις δυσμενείς συνθήκες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του».

 

Προβληματισμός στο Καποδιστριακό

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι καθηγητές αφού καλωσόρισαν τους νέους φοιτητές, τους εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει ομαλά εξαιτίας της επιβολής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού του σε ποσοστό 40%, εκφράζοντας ταυτόχρονα, την αγωνία τους για το μέλλον του Ιδρύματος.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή