"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Το πανόραμα του Μουντιάλ στον δρόμο προς τη Μόσχα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Απομένουν ακριβώς οκτώ μήνες έως τις 14 Ιουνίου που θα γίνει η σέντρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο «Λουζνίκι» της Μόσχας. Και γνωρίζουμε πια τις 23 από τις 32 εθνικές ομάδες που θα μετάσχουν στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.

Υπάρχουν ακόμα 9 ανοιχτές θέσεις, μία από τις οποίες ευελπιστεί να «καπαρώσει» η Ελλάδα του Μίχαελ Σκίμπε, που την επόμενη Τρίτη 17 Οκτωβρίου θα μάθει ποιο θα είναι το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο της. Η Ιταλία, η Ελβετία, η Δανία ή η Κροατία;

Στην Ευρώπη, λοιπόν, απομένουν τα μπαράζ του Νοεμβρίου για να συμπληρωθεί το παζλ. Ολες οι ομάδες που πήραν το απευθείας εισιτήριο από τη «γηραιά ήπειρο» έχουν στο παρελθόν φτάσει έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με μία εξαίρεση:πρόκειται για τη «Σταχτοπούτα» Ισλανδία.

Η ομάδα που εξελίχθηκε σε ατραξιόν του Euro 2016, τόσο με τα κατορθώματά της εντός αγωνιστικού χώρου όσο και με το thunder clap των εντυπωσιακών οπαδών της, κάνει το ντεμπούτο της και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και μάλιστα γίνεται η πρώτη χώρα με πληθυσμό μικρότερο του ενός εκατομμυρίου που φτάνει στην τελική φάση της διοργάνωσης!

Το ερχόμενο Μουντιάλ διαθέτει άλλη μία «νεοφώτιστη» ομάδα, τον Παναμά. Μόνο που η πρόκριση της κεντροαμερικανικής χώρας έχει συνοδευτεί από σούσουρο επικών διαστάσεων.

Ας όψεται ένα γκολ-φάντασμα που επέτρεψε στους Παναμέζους να νικήσουν την Κόστα Ρίκα και να προκριθούν, βγάζοντας παράλληλα νοκ άουτ τις Ηνωμένες Πολιτείες…

Υπήρξαν φωνές για επανάληψη του αγώνα του Παναμά με την Κόστα Ρίκα, όμως μέχρι στιγμής η FIFA δεν έχει δείξει διάθεση για κάτι τέτοιο.

Απλά ο πρόεδρός της, Τζάνι Ινφαντίνο, εμμέσως παραδέχτηκε ότι το λάθος ήταν πολύ χοντρό και πως γίνεται πλέον επιτακτική η χρήση του βίντεο στα γήπεδα για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Οι ΗΠΑ ήταν παρούσες σε όλες τις μουντιαλικές διοργανώσεις από το 1986 και μετά, αλλά τώρα η απουσία τους σημαίνει ότι από τη Ρωσία θα λείπουν οι εθνικές ομάδες των 5 πολυπληθέστερων χωρών του πλανήτη (Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ινδονησία και Πακιστάν)…

Από δύο διηπειρωτικά μπαράζ, θα προκύψουν άλλες δύο φιναλίστ (Ονδούρα – Αυστραλία και Περού – Νέα Ζηλανδία), ενώ τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται και η φάση των ομίλων στην Αφρική. Ηδη τα δύο από τα πέντε γκρουπ έχουν βγάλει νικητή (Νιγηρία, Αίγυπτος) και περιμένουμε άλλες τρεις ομάδες.

Τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν η Σενεγάλη και η Τυνησία, ενώ στον Γ’ όμιλο κονταροχτυπιούνται το Μαρόκο με την Ακτή Ελεφαντοστού.

(Κάντε ⇧ στην εικόνα για να μεγαλώσει)

Από το μουντιαλικό παζλ του 2018 λείπουν αρκετά ηχηρά ονόματα. Η Ολλανδία, για παράδειγμα, που το 2010 έφτασε έως τον τελικό, ενώ το 2014 πήρε την 3η θέση, δεν θα είναι στο ραντεβού του ερχόμενου καλοκαιριού.

Πλήρωσε τις κακές προπονητικές επιλογές της, την πολύ νεανική και άπειρη άμυνα και το ότι τα μεγάλα σε αξία αστέρια της είναι πλέον μεγάλα και σε ηλικία.

Ο Αριεν Ρόμπεν θα λείπει λοιπόν, όπως θα λείψει και ο συμπαίκτης του στην Μπάγερν Μονάχου, ο Νταβίντ Αλάμπα, καθώς η Αυστρία δεν τα κατάφερε.

Στον ίδιο προκριματικό όμιλο με τους Αυστριακούς βρισκόταν και η Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ, που θα πρέπει να περιμένει την επόμενη τετραετία για μια μουντιαλική ευκαιρία.

Εκτός νυμφώνος έμεινε επίσης η Γκαμπόν του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ενώ η Νότια Αμερική δεν θα στείλει την πρωταθλήτριά της στη Ρωσία.

Η νικήτρια των δύο τελευταίων διοργανώσεων του Κόπα Αμέρικα, η Χιλή, κατάφερε να αποκλειστεί. Μολονότι ξεκίνησε τα προκριματικά με νίκη 2-0 επί της Βραζιλίας (η μοναδική ήττα της Σελεσάο στη φάση), κατόπιν πήρε την κάτω βόλτα και με σύνολο 8 ηττών είπε «αντίο»…

 efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης