"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Το ΠΑΣΟΚ, η αποικία και τα ….ριχτάδικα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Του Απόστολου Χ. Ρόσσιου* Οι αμερικανοί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει κόμμα “ριχτάδικο”. Εκτός από τις γνωστές ΜΚΟ που είναι τα βασικά τους εργαλεία, με τα “ριχτάδικα” πετυχαίνουν τους όποιους στόχους τους στις λεγόμενες “Δημοκρατίες”. Στην περίπτωσή μας, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το νέο “κίνημα” του Giorgos. Γιατί είναι “ριχτάδικο”; Η απάντηση έρχεται από την ίδια την ανάγκη της δημιουργίας του εν λόγω κόμματος. Ο λόγος δηλαδή της ύπαρξης αποτελεί και απάντηση στο ερώτημα.
Ποιος ο λόγος λοιπόν της δημιουργίας του “ανθυποκόμματος” αυτού; Το προφανές είναι ότι ο ιδρυτής θέλει να εξασφαλίσει την ασυλία ως αρχηγός και βουλευτής και βεβαίως λόγω του επωνύμου του πρέπει να “ηγείται”. Ο νεποτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο πλέον του πολιτικού μας συστήματος κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, με τη “σύμφωνη” γνώμη πάντα του εκλογικού σώματος. Και την ασυλία ο Giorgos την σκέφτεται πολύ σοβαρά στους “δύσκολους” καιρούς που έρχονται μετά και τις σοβαρές αιχμές του εν δυνάμει πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Υπάρχει όμως και ένα σοβαρό ερώτημα το οποίο οδηγεί στο σκεπτικό της δημιουργίας του “ριχτάδικου”: αυτά που έχουν καταλογιστεί ως οφειλόμενα στο “μητρικό” κόμμα, ποιος θα τα πληρώσει; Ο Giorgos προφανώς όχι, καθώς ηγείται πλέον νέου κόμματος. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια, ειδικά για το νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι, θα είναι υποχρεωμένος, είτε να βγάλει επιτέλους από τα συρτάρια του τα αποτελέσματα των ορκωτών λογιστών που αφορούν στην προεδρική θητεία του Giorgos είτε να επιλέξει και αυτός με τη σειρά του το δρόμο του “ριχτάδικου”. Ενας λόγος που δημιούργησε την “Ελιά” όπως έχει λεχθεί κατα κόρον, είναι και αυτός. Απομένει είτε να το διαψεύσει είτε να το επιβεβαιώσει. Στην πράξη όμως.
Ωστόσο, με το νέο “ανθυποκόμμα” ο Giorgos μας ξεκαθαρίζει και κάτι ακόμη: το γνωστό “ανήκομεν στη Δύση”, δηλαδή τον καθαρό αμερικανικό του προσανατολισμό. Και αυτό μας το κάνει σαφές, με μια “υψηλή” επίσκεψη στην Ελλάδα. Ποιος ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα για να στηρίξει τον Giorgos; Ο σφαγέας των Βαλκανίων, Μπιλ Κλίντον! Αυτός που αιματοκύλησε και διέλυσε τα Βαλκάνια! Αυτός ο “Δημοκρατικός” Πρόεδρος!
Θα έρθει στην Ελλάδα λοιπόν ο Bill και βέβαια ο φίλος του ο Giorgos θα τον περιφέρει όπως την παλιά εποχή, ο ανθρωπος με το ντέφι που περιέφερε την αρκούδα. Θα έρθει ο Billy στην Ελλάδα για να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Giorgos! Είναι η προσφιλής πρακτική των Αμερικανών αυτή. Κάτι ανάλογο έπραξαν και στην περίπτωση της πραξικοπηματικής νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου! Τότε οι Αμερικανοί ήθελαν να ενισχύσουν τη θέση του πρώην υπαλλήλου του Τζόρτζ Σόρος, του πραξικοπηματία Α. Γιατσενιούκ και των νεοναζί συνεργατών του. Έτσι έστειλαν τη γνωστή Νούλαντ, με τα όσα απίστευτα και υβριστικά είχε πει για τους Ευρωπαίους! Θα μου πείτε, αυτό δεν λέγεται ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας; Μα για ποια χώρα λέτε; Πρόκειται για καθαρή αποικία! Μόλις λίγα 24ωρα πριν, οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές και το διευθυντήριο της Ευρώπης, έστειλαν τον ίδιο τον πρόεδρο και “φιλέλληνα” Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ για μας “πείσει” ότι πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λίγο μετά ήρθε ο Μοσκοβισί για τον ίδιο λόγο. Απέτυχαν όμως οικτρά! Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εξελέγη!
Είναι απολύτως βέβαιο πάντως, ότι μας περνούν για κρετίνους, λοβοτομημένους και
ραγιάδες! Όμως τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε αυτό που νομίζουν. Αντιθέτως, είμαστε ένας λαός υπερήφανος και ελεύθερος με ιστορία!

* Ο Απόστολος Χ. Ρόσσιος είναι δημοσιογράφος, στέλεχος του Κινήματος Ελληνορωσικής Φιλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης