Το ΠΑΣΟΚ μηνύθηκε από τους απλήρωτοος εργαζομένους του… Reviewed by Momizat on . Σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους υπερημερίας καλείται να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από αγωγή των απλήρωτων εργαζομένων του, που εργάζονται σε καθεστώς εκ π Σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους υπερημερίας καλείται να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από αγωγή των απλήρωτων εργαζομένων του, που εργάζονται σε καθεστώς εκ π Rating: 0

Το ΠΑΣΟΚ μηνύθηκε από τους απλήρωτοος εργαζομένους του…

Το ΠΑΣΟΚ μηνύθηκε από τους απλήρωτοος εργαζομένους του…

Σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους υπερημερίας καλείται να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από αγωγή των απλήρωτων εργαζομένων του, που εργάζονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, λαμβάνοντας θεωρητικά μόνο τα 2/5 του μισθού τους.

Σύμφωνα τα όσα ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, το ΠΑΣΟΚ επέβαλε μονομερώς την 1η Απριλίου 2013, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας των δύο ημερών την εβδομάδα (με 8ωρη απασχόληση) μέχρι την εκπνοή του 2013 (31.12.2013). Μάλιστα, το νέο καθεστώς περιλαμβάνει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Το κόμμα της συμπολίτευσης προβάλλει ως αιτία τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και την καθυστέρηση καταβολής της, ενώ το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση χαρακτηρίζει «παράνομη και καταχρηστική» την εκ περιτροπής εργασία που επιβλήθηκε μονομερώς.

Επιπλέον, στις αγωγές θα γίνεται αναφορά στις απολύσεις που προηγήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ πριν από 6,5 μήνες, οπότε ζητήθηκε από τους υπό απόλυση εργαζομένους να υπογράψουν ότι έλαβαν πλήρη αποζημίωση, ενώ στην πραγματικότητα θα ελάμβαναν τη μισή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή