Το ΠΑΣΟΚ Τρικάλων για τα αγροτικά θέματα Reviewed by Momizat on . Μετά από πάρα πολύ καιρό, η ΝΕ Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε και δημοσιοποίησε θέσεις για το αγροτικό ζήτημα. Αναλυτικά, αναφέρονται στο σχετικό κείμενο τα εξή Μετά από πάρα πολύ καιρό, η ΝΕ Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε και δημοσιοποίησε θέσεις για το αγροτικό ζήτημα. Αναλυτικά, αναφέρονται στο σχετικό κείμενο τα εξή Rating: 0

Το ΠΑΣΟΚ Τρικάλων για τα αγροτικά θέματα

Το ΠΑΣΟΚ Τρικάλων για τα αγροτικά θέματα

Μετά από πάρα πολύ καιρό, η ΝΕ Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε και δημοσιοποίησε θέσεις για το αγροτικό ζήτημα. Αναλυτικά, αναφέρονται στο σχετικό κείμενο τα εξής:

«Οι θέσεις μας σχετικά με τα θέματα που αφορούν την φορολόγηση των αγροτών και την ένταξη τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί και κάποιες έχουν ήδη υιοθετηθεί, είναι ακόλουθες :
1. Ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για ακαθάριστο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ.
2. Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος να καθοριστεί μόνιμα στο ½ του ορίου, και όχι για ένα έτος, δηλαδή στο 27,5%, λόγω των αυξομειώσεων της αγροτικής παραγωγής και της εξάρτησης της από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και του γεγονότος ότι η παραγωγή μπορεί να είναι και χρόνο παρά χρόνο, κ.λ.π. Η ρύθμιση αυτή είναι πιο κοντά στη γεωργική παραγωγή.
3. Ο φόρος επιτηδεύματος ήδη με τις τρέχουσες διατάξεις αφορά την εμπορική δραστηριότητα και ελεύθερους επαγγελματίες.
4. Για τους συνταξιούχους αγρότες και για την σύνταξη που καταβάλλεται από τον ΟΓΑ που παραμένουν στην παραγωγή δεν τίθεται θέμα αναστολής καταβολής σύνταξης τους, καθώς ήδη με τις τρέχουσες διατάξεις αυτό θα ίσχυε για σύνταξη μεγαλύτερη των 1580 ευρώ.
5. Όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων), το ΦΠΑ να αποδίδουν οι τρίτοι που πουλάνε για λογαριασμό τους. Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος θα συνεχίσουν το υπάρχον σύστημα στους οποίους ο ΦΠΑ θα επιστρέφεται στο τέλος του χρόνου με βάση τον κατ’ αποκοπή συντελεστή».
ΝΕ ΠΑΣΟΚ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή