Το ΠΕΔΥ έρχεται, οι τρικαλινοί γιατροί κινουνται δικαστικά Reviewed by Momizat on . Συνεχίζονται και στα Τρίκαλα οι αντιδράσεις των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ . Χθες το βράδυ πραγματοποίησαν νέα γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισ Συνεχίζονται και στα Τρίκαλα οι αντιδράσεις των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ . Χθες το βράδυ πραγματοποίησαν νέα γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισ Rating: 0

Το ΠΕΔΥ έρχεται, οι τρικαλινοί γιατροί κινουνται δικαστικά

Το ΠΕΔΥ έρχεται, οι τρικαλινοί γιατροί κινουνται δικαστικά

Συνεχίζονται και στα Τρίκαλα οι αντιδράσεις των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ .

Χθες το βράδυ πραγματοποίησαν νέα γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας

χαρακτήρισαν για μια ακόμη φορά «ανάλγητη» την πολιτική του υπουργείου Υγείας.

Αυτό που αποφάσισαν οι Τρικαλινοί γιατροί είναι η άσκηση δικαστικών μέσων εναντίον της απόφασης κλεισίματος των πολυιατρείων και της διαθεσιμότητας των γιατρών των πολυιατρείων.

Ξεκινάει μια νέα δικαστική διαμάχη, με κατάθεση αγωγών, τόσο για αποζημιώσεις όσο και για ασφαλιστικά μέτρα.

Ηδη οι γιατροί απευθύνθηκαν σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας που θα ασκήσει και τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αγωγές για τις αποζημιώσεις, ενώ έστειλαν και εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλοντας τον τρόπο της απόλυσης τους.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη που θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου φορέα και στα Τρίκαλα, οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες. Μόνο δέκα γιατροί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οδοντίατροι, ένας είναι δ/ντης και δεν μπορεί να ασκεί ιατρική, άρα μενουν μόνο πέντε γιατροί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των πολυιατρείων όταν πριν από η διάλυση του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί ανέρχονταν στους 31 στην πόλη των Τρικάλων.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή