Το πιο ευνοϊκό “κούρεμα” δανείου στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για το «κούρεμα» οφειλών σε 40χρονο δανειολήπτη στον νομό μας. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Kαλαμπάκας  προβλέπει «κούρεμα» που ξεπερν Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για το «κούρεμα» οφειλών σε 40χρονο δανειολήπτη στον νομό μας. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Kαλαμπάκας  προβλέπει «κούρεμα» που ξεπερν Rating: 0

Το πιο ευνοϊκό “κούρεμα” δανείου στην Καλαμπάκα

Το πιο ευνοϊκό “κούρεμα” δανείου στην Καλαμπάκα

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για το «κούρεμα» οφειλών σε 40χρονο δανειολήπτη στον νομό μας. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Kαλαμπάκας  προβλέπει «κούρεμα» που ξεπερνά το 90% με πολύ ευνοϊκές δόσεις. Ο δανειολήπτης είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη αιτούμενος να τύχει των ρυθμίσεων του σχετικού Νόμου, λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλών του.

 

Όφειλε 136.000 ευρώ

Ο 40χρονος δημόσιος υπάλληλος με μείωση μισθού, με άνεργη σύζυγο, τρία παιδιά και μέλος της οικογένειάς του να αντιμετωπίζει θέμα υγείας, όφειλε σε δύο διαφορετικές τράπεζες, συνολικό χρηματικό ποσό 136.000 ευρώ και  είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές οφειλές, χωρίς δική του υπαιτιότητα, αλλά εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε ένεκα της οικονομικής κρίσης, που του στέρησε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Θα πληρώσει 14.400 ευρώ

Το δικαστήριο δέχτηκε την αδυναμία καταβολής των οφειλών, εκτιμώντας τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, καθώς και την αδυναμία κάλυψης από περιουσιακά στοιχεία. Βάσει της απόφασης που εξέδωσε, ο δανειολήπτης μετά το «κούρεμα», θα κληθεί να καταβάλει το συνολικό χρηματικό ποσό των 14.400 ευρώ. Αυτό θα καταβάλλεται σε δόσεις των 300 ευρώ τον μήνα, για 4 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεγάλος αριθμός δανειοληπτών που αδυνατούν να καταβάλλουν τις οφειλές τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καταφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να κάνουν χρήση των όρων του Νόμου Κατσέλη.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή