"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Το πιο τιμητικό παράσημο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αγαπητή Trikkipress

Επειδή έχω την τιμή κείμενα μου με τα οποία παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο να καταλαμβάνουν χώρο στις φιλόξενες στήλες της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας σου, θα ήθελα με αφορμή για ακόμα μία φορά τις προσβλητικές δηλώσεις του κ. Δημάρχου στα μικρόφωνα τοπικού ραδιοσταθμού, πρώην ιδιοκτησίας του, που ασφαλώς με «φωτογράφισαν», να επισημάνω τα εξής:

Πράγματι στη Trikkipress δημοσίευσα στις 11 Νοεμβρίου 2021 κείμενο διερωτώμενος «Τα Τρίκαλα θα γίνουν Bergamo  

Έκλεινα το κείμενο εκείνο εκφράζοντας ανησυχία αλλά όχι βεβαιότητες με τη φράση: «Αν όμως με αποφασιστικό τρόπο δεν ανασταλεί η λειτουργία του προσεχούς Μύλου, η ίδια δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη της ισχυρής πιθανότητας να μετατραπεί η πόλη μας σε ελληνικό …Bergamo.»

Να υπενθυμίσω ότι στις 11/11 δεν είχε εμφανιστεί ακόμα η μετάλλαξη Ο του covid19, αλλά κυριαρχούσε η προηγούμενη πιο επικίνδυνη της παραλλαγή, ότι στο νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύονταν 100 ασθενείς του κορωνοιού , οι κλίνες της ΜΕΘ και των αναπνευστήρων εκτός ΜΕΘ ήταν όλες κατειλημμένες και οι θάνατοι συμπολιτών μας βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

Παρ` όλα αυτά ένα μήνα μετά, στις 13/12 ημερομηνία έναρξης του Μύλου τα κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων ήταν μόλις 31.

Ένα μήνα όμως αργότερα (και αμέσως μόλις έληξαν οι εργασίες του Μύλου) στις 11/1 τα κρούσματα στην περιοχή μας εκτοξεύτηκαν στα 379(!!!) παρουσιάζοντας αύξηση 1.200% σε σύγκριση πριν την έναρξη του Μύλου. Ο βαθμός θετικότητας στα τεστ ανίχνευσης του ιού στα Τρίκαλα εκτοξεύτηκε στο 8,5 % και παγιώθηκε ως ο τρίτος μεγαλύτερος στην επικράτεια.

Ενδιάμεσα απαγορεύτηκαν από την κυβέρνηση που ανηλεώς στηρίζει ο Δήμαρχος, όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων σε ανοικτούς χώρους, καθώς ακόμα και ο συνήθως happy traveler πρωθυπουργός τρομοκρατήθηκε μπροστά στους τεράστιους αριθμούς των νεκρών, των διασωληνωμένων και των νοσούντων. Βέβαια από την απαγόρευση αυτή τεχνηέντως εξαιρέθηκαν τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, για ευνόητους λόγους.

Όλα αυτά μόνο ο κ. Δήμαρχος Τρικκαίων τα χαρακτήρισε ως δήθεν «ανοησίες που τρομοκρατούν τον κόσμο…πολιτικάντικη ανευθυνότητα…κάποιων που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους» ..

Αυτό το τελευταίο ακόμα και ο ραδιοσταθμός ντράπηκε φαίνεται, να το συμπεριλάβει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Μάλλον όμως το αντίθετο συμβαίνει, γιατί αν έπραττα όπως ο κ. Παπαστεργίου την περίοδο 2010-2014 που πήγε σπίτι του, αφήνοντας προεκλογικά στα κρύα του λουτρού την παράταξή του και τον τότε Δήμαρχο Μιχάλη Ταμήλο, σε μια περίοδο που περνούσαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα στις πλάτες του λαού και προφανώς δεν συνέφερε στην υστεροφημία του να βγει να τα στηρίξει, όπως έκαναν τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος του, αν όντως είχα «πάει σπίτι μου» τότε δεν «θα με έβρισκε συνέχεια μπροστά του».

Ο Δήμαρχος τζόγαρε τη δημόσια υγεία των Τρικαλινών και ευτυχώς για όλους μας δεν του έκατσε η μπίλια στο μαύρο της ρουλέτας του. Και αυτό οφείλεται όχι στα μέτρα που πήρε για τη διοργάνωση του φετινού Μύλου, αλλά στο ότι η διάδοση της πολύ λιγότερο θανατηφόρας μετάλλαξης Ο επικάλυψε ταχύτατα την προηγούμενη καθώς και στο ευεργετικά μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού.

Σε μια κρίση και μάλιστα υγειονομική που αφορά τη δημόσια υγεία και τη ζωή του καθενός και της καθεμίας η δημόσια έκφραση απόψεων αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Τις ίδιες με τις δικές μου ανησυχίες εξέφρασαν την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο το σύνολο των ειδικών επιστημόνων, των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και δημοτικές παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Λουδοβίκος των Τρικάλων όμως επέλεξε να λοιδορήσει μόνο τις δικές μου απόψεις και να με χλευάσει προσωπικά για ακόμα μία φορά. Τον πληροφορώ ότι μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσε να μου αποδώσει. Πρόσθεσε ακόμα μία απόδειξη ότι κάνω πολύ καλά που με συνέπεια από το 2014 στέκομαι απέναντι στις τυχοδιωκτικές και φανφαρόνικες επιλογές του.

«Ο Νόμος που είμαι δεν θα με υποτάξει. Ο τρομοκράτης είναι ο άξεστος των θαυμάτων. Θάλασσα λανθασμένη δεν γίνεται.»

Οδυσσέας Ελύτης , Σηματολόγιον

Ευχαριστώ για την ευγενική φιλοξενεία.

Δημήτρης Παπαθανασίου, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος  της Οργανωτικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν ,τους τύπους που τιμάμε με τις ψήφους μας για να τους κάνουμε διάσημους και πάμπλουτους, και δυστυχώς παίζουν μπάλλα μόνοι τους στο γήπεδο.Ιστορικά και διαχρονικά τα ίδια και τα ίδια, μας κρατάνε πίσω με όλα τα μέσα δικά τους.
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται εσαει .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης