"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού ,τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, πρόκειται να παρουσιάσει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Τσάρλς Ντίκενς με τίτλο «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» σε μουσική Ανδρέα Τσέγα και στίχους Παρασκευής Αλέξη.
Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας ο τσιγκούνης Εμπενέζερ Σκρούτζ που δεν είναι σε θέση να ζήσει , να αγαπήσει , να χαρεί αφού κύριο μέλημα του είναι πως θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα , αναβιώνει στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων , μέσα από μια πρωτοποριακή μουσικοαφηγηματική σύλληψη.
Η παράσταση είναι ένας ύμνος προς τη ζωή και την αγάπη. Για εκατόν εβδομήντα χρόνια από την ημερομηνία της πρώτης δημοσίευσής του το 1843 το έργο κρατά αναλλοίωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Συμμετέχουν ενεργά:
Η ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου που ερμηνεύει την πρωτότυπη μουσική του κ. Ανδρέα Τσέγα, που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, σε στίχους της ποιήτριας κ. Παρασκευή Αλέξη. Στην ερμηνεία των τραγουδιών ο καθηγητής μουσικής κ .Θωμάς Σιώμος . Το ρόλο του Σκρούτζ ερμηνεύει ο ηθοποιός Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, συνομιλώντας επί σκηνής με τον ηθοποιό Σάκη Μπιλιάλη στο ρόλο των φαντασμάτων ενώ το ρόλο της αφηγήτριας έχει η κ. Βίκυ Ιακωβάκη.
Η ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων αποτελείται από τους μουσικούς:
Βιολιά: Δημήτρης Μπέλλος
Κατερίνα Ζούζουλα
Πρόδρομος Κούκος
Φλάουτο: Χριστίνα Αλεξανδρή
Τρομπόνι : Γεώργιος Αγγελάκης
Μπάσο: Κώστας Λάμπας
Ντράμς: Σάκης Μακρής
Πιάνο: Ανδρέας Τσέγας
Το Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων αποτελείται από τους σπουδαστές του Ωδείου:
Ελευθερία Στεφάνου, Σχορετσιανίτη Γεωργία, Αποστόλης Ηλιόπουλος, Έλενα Τζήμα, Νίκος Μουργελάς, Μελίνα Μπουτσιωλη, Χρυσοβαλάντια Δρούγκα, Αλεξάνδρα Καρκανιά , Διονυσία Σάρρη, Ελευθερία Κρανιά, Εύα Μακρή, Μαρίνα Σιακαβάρα, Βένια Μπουζούρα
Μουσική: Ανδρέας Τσέγας, συνθέτης και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων
Στίχοι: Παρασκευή Αλέξη, Ποιήτρια
Τα σκηνικά της εκδήλωσης είναι ευγενική παραχώρηση
από το κατάστημα «σβούρα σβούρα» της κ. Ελένης Ποζιού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης