Το Ποτάμι για την ονομασία της ΠΓΔΜ Reviewed by Momizat on . Εκ μέρους του Ποταμιού, o πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης, υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων, δηλώνει: Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση στ Εκ μέρους του Ποταμιού, o πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης, υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων, δηλώνει: Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση στ Rating: 0

Το Ποτάμι για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Το Ποτάμι για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Εκ μέρους του Ποταμιού, o πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης, υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων, δηλώνει:

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το Ποτάμι επαναλαμβάνει τη θέση του, ότι η εθνική γραμμή δεν πρέπει να αλλάξει. Μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την Ελληνική Μακεδονία.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στις 21 Σεπτεμβρίου, “το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει και τα Σκόπια πρέπει να κληθούν να επιλέξουν. Ή Ευρώπη ή το χάος. Η Ευρώπη, όμως, περνάει από την Αθήνα”. Είναι καιρός πλέον, να λήξει η εκκρεμότητα αυτή που χρονίζει και να ξαναρχίσει δυναμικά η προσπάθεια για τη διαμόρφωση, στα Βαλκάνια, ενός κλίματος κατανόησης, συνεργασίας και φιλίας με στόχο τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή