Το « Ποτάμι» του.. σεξ Reviewed by Momizat on . Ο δημοσιογράφος  Σταύρος Θεοδωράκης, (ο και λίγο δήθεν) και το «Ποτάμι» του, έχουν κάθε δικαίωμα να συνδέουν τον σεξιστικό λόγο με την πολιτική. Η  κριτική  όμω Ο δημοσιογράφος  Σταύρος Θεοδωράκης, (ο και λίγο δήθεν) και το «Ποτάμι» του, έχουν κάθε δικαίωμα να συνδέουν τον σεξιστικό λόγο με την πολιτική. Η  κριτική  όμω Rating: 0

Το « Ποτάμι» του.. σεξ

Το « Ποτάμι» του.. σεξ

Ο δημοσιογράφος  Σταύρος Θεοδωράκης, (ο και λίγο δήθεν) και το «Ποτάμι» του, έχουν κάθε δικαίωμα να συνδέουν τον σεξιστικό λόγο με την πολιτική. Η  κριτική  όμως που τους ασκείται, δεν είναι προϊόν υποκρισίας ή σεμνοτυφίας, ούτε υπαγορεύεται κατ’ ανάγκη από συντηρητικά αντανακλαστικά.

Το συγκεκριμένο διαφημιστικό φιλμάκι των ευρωεκλογών, ως αμερικάνικο αντίγραφο, δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε πρωτότυπο. Προσωπικά δε, το βρίσκω ελάχιστα ή και καθόλου χιουμοριστικό.

«Η πρώτη φορά» μιας έφηβης κοπέλας, που είναι μια συγκλονιστική, ανεπανάληπτη, αγωνιώδης  και συνταρακτική βιωματική πράξη, ασφαλώς ευτελίζεται και  γελοιοποιείται, όταν αντιστοιχίζεται συγκριτικά και παραλληλίζεται με την ψήφο στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη. Εκτός και δεν αντιληφθήκαμε ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ο σωτήρας και ο Μεσσίας, οπότε η ψήφος στο κόμμα του είναι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό γεγονός. Καταφεύγει λοιπόν, σε φτηνό και ευτελή πολιτικό λόγο το «Ποτάμι» για να αφυπνίσει  έτσι, με την επίκληση(αλίμονο) του σεξ, τους νέους γιατί δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν παρουσίασε προγραμματικές θέσεις για την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αντίθετα,  μας δίνει την εντύπωση μιας απολιτικής χαλαρότητας και θολούρας. Αν δε κρίνουμε και από κάποιες κινήσεις του, όπως το άδειασμα  του Νίκου Δήμου, όταν έγραψε για το «Άγιο φώς», τότε δεν προοιωνίζεται κάτι θετικό για τα πολιτικά μας πράγματα.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύντροφοι της Αριστεράς, είναι σοβαρότερη υπόθεση…

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή