"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δημαρχείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στους νέους δικηγόρους και συνδρομή των δικηγόρων στις υποθέσεις του Δήμου. Αυτό είναι το σημαντικό νέο που εξήχθη από την επίσκεψη του προεδρείου του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. 
Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου ο  πρόεδρος του ΔΣΤ κ. Νίκος Γουγουλάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Πουλιανίτης και ο γεν. γραμματέας κ. Γιώργος Τσαγκούλης, επισκέφθηκαν τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου εθιμοτυπικώς μεν, ουσιαστικώς δε.

Διότι, το πρώτο θέμα που τέθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣΤ και αμέσως έκανε δεκτό ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ήταν η εκ περιτροπής ανάθεση υποθέσεων του Δήμου Τρικκαίων σε νέους, κυρίως, δικηγόρους των Τρικάλων. Με διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στα τυπικά της ζητήματα το επόμενο διάστημα, στόχος είναι, αφ’ ενός η ενίσχυση της επαγγελματικής ενασχόλησης των νέων λειτουργών της Θέμιδας στα Τρίκαλα.

Αφ’ ετέρου, η ταχύτερη προώθηση των υποθέσεων του Δήμου, από περισσότερους δικηγόρους, προκειμένου τα ζητήματα να οδεύουν συντομότερα στο ακροατήριο.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αποδέχθηκε επίσης πρόσκληση του κ. Γουγουλάκη για παρουσία του σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου. Επέμεινε όμως ο κ. Παπαστεργίου ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί, αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση κόμβου ασύρματου δικτύου για παροχή δωρεάν ίντερνετ στους δικηγόρους.
Σε ένα ακόμη επίπεδο, αυτός της διεκδίκησης σχολών και τμημάτων στο (νέο) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και ο Δήμαρχος Τρικκαίων συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας από την πλευρά των τρικαλινών, αλλά και η μαζικότερη κατά το δυνατόν κάθοδος τρικαλινών στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, για το εν λόγω ζήτημα. Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε την παρέμβαση του κ. Γουγουλάκη στις δύο συσκέψεις για το ζήτημα, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου εξήρε την πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η προσφορά, ως δώρου, από τον κ. Γουγουλάκη στον κ. Παπαστεργίου, του βιβλίου του δημοσιογράφου Θύμιου Γρ. Λώλη «Στον ναό της Θέμιδας», με την ιστορία και ενθυμήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, σε μια μακρόχρονη ιστορία, στο πέρασμα τριών αιώνων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης