"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Το πρόγραμμα ενθρόνισης του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Kαταρτίστηκε το επίσημο πρόγραμμα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος θα αφιχθεί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου. Κληρικοί από την Εκκλησία της Ελλάδας, εκπρόσωποι Πατριαρχείων, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου θα τον υποδεχθούν, ενώ θα τον προσφωνήσει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου και θα υπάρξει αντιφώνηση από τον κ. Χρυσόστομο. Στη συνέχει θα σχηματιστεί πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου όπου στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της ενθρονίσεως. Το νέο Μητροπολίτη θα προσφωνήσουν ο Αρχιεπίσκος κ. Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωπος της Ι.Μ.
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τον επιβατήριο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Στις 7μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και το πρωί τις Παρασκευής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου. Με το πέρας αυτής θα δεχθεί ευχές στον Ναό και το απόγευμα από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο Επισκοπείο επί της οδού Απόλλωνος.
Στην τελετή που συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον δήμο Τρικκαίων και την Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών θα μετέχουν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και αντιπροσωπείες γυμνασίων και λυκείων της πόλης με την παρουσία επτά ατόμων το καθένα (σημαιοφόρων και παραστατών).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης