Το πρόγραμμα της ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη Reviewed by Momizat on . Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της πολύ σημαντικής ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη, που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα για την Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της πολύ σημαντικής ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη, που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα για την Rating: 0

Το πρόγραμμα της ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη

Το πρόγραμμα της ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της πολύ σημαντικής ημερίδας για τη Ρόζα Ιμβριώτη, που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, με τίτλο « Η Ροζα Ιμβριώτη και η Ειδική Αγωγή».πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Αφορά στη μεγάλη Παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη, που ήταν και ταυτοχρόνως αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

ivrioti

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Τρικάλων, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα (Ομήρου & Θεμιστοκλέους), στα Τρίκαλα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Η ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»
Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2016
Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»
9:30-9:45: Προσέλευση
9:45-10:00: Καλωσόρισμα-Χαιρετισμοί
Πρώτο μέρος
Συντονίζει η Βασιλική Κάκλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων.
10:00-10:10: Αθανασία Τσιοτινού, Φιλόλογος-Θεατρολόγος, Γ.Γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Τρικάλων: «Για να αλλάξουμε τον άνθρωπο, πρέπει να γίνουμε εμείς πρώτα άνθρωποι». Ένα σύντομο βιογραφικό της Ρόζας Ιμβριώτη.
10:10-10:30: Μαρία Μποντίλα, Δρ Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ: «Η Ρόζα Ιμβριώτη μέσα από τις ριζοσπαστικές θέσεις της για την εκπαίδευση».
10:30-10:45: Ιουλία Κανδήλα, Δρ Ιστορίας της Εκπαίδευσης, σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων ν. Τρικάλων: «Οι θέσεις της Ρόζας Ιμβριώτη για την διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. Μια επίκαιρη συζήτηση.
10:45-11:15: Συζήτηση-Διάλειμμα.
Δεύτερο μέρος
Συντονίζει ο Κώστας Μιχαλάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Τρικάλων.
11:15-11:30: Μαρία Λέγγα, Φιλόλογος, ειδική παιδαγωγός: Το Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών. Το «Σχολείο της Ρόζας».
11:30-11:45: Μαρία Ρέντα, ειδική παιδαγωγός, δασκάλα-φιλόλογος, MeD ειδικής αγωγής, Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Τρικάλων: «Το αίτημα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σήμερα».
11:45-12:00: Αλέκα Κίτου, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων: «Η καθημερινότητα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων».
12:00-12:30: Συζήτηση-Λήξη ημερίδας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή