Το πρόγραμμα του εορτασμού του Πολιούχου Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος Reviewed by Momizat on . Την Παρασκευή 13ην Σεπτεμβρίου (προπαραμονήν): 1. Το απόγευμα και περί ώραν 6.45 εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας θα Την Παρασκευή 13ην Σεπτεμβρίου (προπαραμονήν): 1. Το απόγευμα και περί ώραν 6.45 εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας θα Rating: 0

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Πολιούχου Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Πολιούχου Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος

Την Παρασκευή 13ην Σεπτεμβρίου (προπαραμονήν):

1. Το απόγευμα και περί ώραν 6.45 εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου, η όποια φυλάσσεται εις την Ι. Μονήν Δουσίκου Πύλης, υπό του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

2. Εν συνεχεία θα ψαλή ο μέγας Εσπερινός της εορτής του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Β’ Το Σάββατο 14ην Σεπτεμβρίου (Παραμονήν):

1. Το πρωί θα τελεσθή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Η τελετή της Υψώσεως του Τιμ. Σταυρού τελείται κατά την τάξιν μετά την Δοξολογίαν του Όρθρου (περί ώραν 8.45 π.μ.).

2. Το απόγευμα και ώρα 7.00, εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν θα τελεσθή ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, κατά τον όποιον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών, Ελασσώνος κ. ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ, Ιωαννίνων κ. ΜΑΞΙΜΟΥ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

3. Μετά τον Εσπερινόν και περί ώρα 8.15 μ.μ. θα γίνη η λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος και της  Τιμίας Κάρας του Αγίου, διά των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων. Εις την κεντρικήν πλατείαν Ρήγα Φεραίου θα εύλογηθή η Αρτοκλασία και θα κηρύξη τον Θείον Λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. Κατόπιν θα επιστρέψωμεν διά των ιδίων οδών εις τον Ιερόν Ναόν διά την Απόλυσιν.

Γ’ Την Κυριακή 15ην Σεπτεμβρίου, κυρίαν ημέραν τής εορτής:

1. Το πρωί και ώρα 7.30 θα ψαλή ο Πανηγυρικός Όρθρος, κατά τον όποιον θα χοροστατήση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. ΜΑΞΙΜΟΣ. Της Θείας και Πολυαρχιερατικής Λειτουργίας θα προεξάρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ενώ τον Θείον Λόγον θα κηρύξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. ΧΑΡΙΤΩΝ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή