"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Το Πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

kne
Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, είναι για τρίτη χρονιά φέτος, μια συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.
Σχολικά βιβλία, μαθήματα, ευρωπαϊκά προγράμματα που μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μιλάνε για το «μεγαλείο» της Ε.Ε., “το κοινό μας σπίτι”, και αραδιάζουν κατεβατό τις “ευκαιρίες” και τα “προνόμια”. Μιλάνε για ισότητα αλλά κρύβουν ότι στην Ε.Ε. υπάρχουν
120.000.000 άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
26.000.000 άνεργοι
4,1 εκατομμύρια άστεγοι
6.000.000 νέοι που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο
7.500.000 νέοι 15-24 ετών που είναι έξω από την εκπαίδευση και την εργασία
Αλήθεια πόσο ίσοι είναι όλοι αυτοί με τους 482 δισεκατομμυριούχους που υπάρχουν στην ΕΕ; Και όλα αυτά στην Ε.Ε. της «ευημερίας» τους, που η πολιτική της εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της. Προβάλλουν για θετικό ότι πρέπει οι νέοι να περιπλανιούνται από δω και από κει μπας και μπορέσουν να σπουδάσουν και να δουλέψουν. Η Ε.Ε. σημαίνει παιδεία εμπόρευμα, ανεργία, ανασφάλεια, ενώ η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα “σέβεται” όλα αυτά, και προσυπογράφει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις και τους κανόνες της Ε.Ε, με νέα αντιλαϊκή συμφωνία – συνέχεια των μνημονίων.
kne_stomio6
Οι νέοι σήμερα πρέπει να έχουν άλλα πρότυπα, να παλεύουν για ένα σχολείο που θα βοηθάει να αναπτύσσεται ολόπλευρα η προσωπικότητα των μαθητών και ταυτόχρονα να αξιοποιεί τις κλίσεις τους, τα ενδιαφέροντά τους. Να διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς για έναν καλύτερο κόσμο. Οι νέοι έχουν συμφέρον να ανατραπεί το σύστημα που τσακίζει την ζωή την δική τους και των οικογενειών τους. Έχουν συμφέρον από την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό.
H ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να έρθουν σήμερα στο Μαθητικό Φεστιβάλ, με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά στις 19.00 και περιλαμβάνει:
Παρουσιάσεις project των ομάδων μαθητών που έλαβαν μέρος στον πανελλαδικό διαγωνισμό ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ
Γωνιά Graffiti
Έκθεση Σκίτσου
Στις 20.00, συζήτηση – ομιλία με θέμα “για το σχολείο που έχουμε ανάγκη”. Ομιλητές θα είναι η Άννα Κουτελίδα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων και μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, και ο Φώτης Γκότσιος, μαθητής εκλεγμένος στο 15μελές του 1ου ΓΕΛ και μέλος της ΚΝΕ.
Συναυλίες με ερασιτεχνικές μαθητικές μπάντες:
Απροσάρμοστοι (μουσικό γυμνάσιο)
Paranoid (4ο λύκειο – μουσικό λύκειο)
Blue Moon (8ο λύκειο)

Ακόμη, στον χώρο θα λειτουργούν
Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή με πληθώρα τίτλων
Ταβέρνα – μπαρ

Αναλυτικές πληροφορίες για τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και ρεπορτάζ, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα: mathitikafestival.kne.gr
Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
3/4/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης