Το Ρίζωμα τιμά τον Άγιο του Reviewed by Momizat on . Εκδηλώσεις και φέτος στο Ρίζωμα Τρικάλων προς τιμήν του Αγίου Φιλοθέου αλλά και του θεάρεστου έργου του Μακαριστού π. Στέργιου Λιούτα Ο Άγιος Φιλόθεος ήταν ένας Εκδηλώσεις και φέτος στο Ρίζωμα Τρικάλων προς τιμήν του Αγίου Φιλοθέου αλλά και του θεάρεστου έργου του Μακαριστού π. Στέργιου Λιούτα Ο Άγιος Φιλόθεος ήταν ένας Rating: 0

Το Ρίζωμα τιμά τον Άγιο του

Το Ρίζωμα τιμά τον Άγιο του

Εκδηλώσεις και φέτος στο Ρίζωμα Τρικάλων προς τιμήν του Αγίου Φιλοθέου αλλά και του θεάρεστου έργου του Μακαριστού π. Στέργιου Λιούτα

Ο Άγιος Φιλόθεος ήταν ένας από τους κτήτορες της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Ιερός Ναός του Αγίου Φιλοθέου δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, παρά μόνο στο Ρίζωμα απ’ όπου και καταγόταν.

Και αυτό οφείλεται στον πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και τη φροντίδα του μακαριστού Ιερέως του Ριζώματος Στεργίου Λιούτα, όπου με τις προσπάθειές τους ανεγέρθηκε ένας κομψότατος Ναός στη γενέτειρα του Οσίου επ’ ονόματι του Οσίου Φιλοθέου του εκ Σκλαταίνης, ο οποίος εγκαινιάστηκε στις 6 Νοεμβρίου 2004.

Μάλιστα, σε βιβλίο – μελέτη του π. Στέργιου Λιούτα σε συνεργασία με τον γνωστό Πανεπιστημιακό καθηγητή Αχιλλέα Καψάλη για την Σκλάταινα (Ρίζωμα) γίνεται σημαντική αναφορά στο βίο του Οσίου.

Τιμάται κάθε χρόνο την Κυριακή του Τυφλού, που είναι κινητή γιορτή.

Ο π. Στέργιος Λιούτας κατά την ανέγερση του Ιερού Ναού

Οι τιμητικές εκδηλώσεις για φέτος, θα λάβουν χώρα ως εξής:

Σάββατο 1 Ιουνίου (Ι.Ν. Αγίου Φιλοθέου):

Στις 7 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Κυριακή 2 Ιουνίου (Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής):

Από 7 μέχρι 10 το πρωί Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ μετά Θείου Κηρύγματος. Εν συνεχεία Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φιλοθέου προς τον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της Αρτοκλασίας και το ύψωμα του Αγίου.

Από τις 9.30 έως 12:30 βραδινή στον Ι.Ν. Αγίου Φιλοθέου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή