"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Το Σάββατο στα Χανιά η πρώτη προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει επίσημα το Σάββατο και μάλιστα από την πατρίδα του, την Κρήτη, κάτι που κι αυτό έχει τη σημειολογία του. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται το Σάββατο 22 Απριλίου στα Χανιά, όπου και θα πραγματοποιήσει στις 19:00 ανοιχτή ομιλία στην Πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι της πόλης».

Με όλα τα δεδομένα να συγκλίνουν στην απόφαση του πρωθυπουργού να πάει το Σάββατο το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, και να ανακοινώσει επίσημα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαίου, η συγκέντρωση αυτή στα Χανιά θα είναι και η πρώτη με καθαρό προεκλογικό αέρα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την συνάντηση αυτή, αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα θυροκολληθεί στη Βουλή, προκειμένου να αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ξεκινά με την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε τίθενται σε ισχύ μία σειρά από διαδικασίες και οι αντίστοιχες προθεσμίες. Μετά από 10 μέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια και στις 12 μέρες, λήγει η επίδοση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης