Το Σάββατο τα πρακτικά του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος στην Πύλη Reviewed by Momizat on . Το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο της Πύλης θα παρουσιαστούν τα πρακτικά του 2ου Πανελλήνιου Εθνολογικού συνεδρίου στα πλαίσια του 2ου Το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο της Πύλης θα παρουσιαστούν τα πρακτικά του 2ου Πανελλήνιου Εθνολογικού συνεδρίου στα πλαίσια του 2ου Rating: 0

Το Σάββατο τα πρακτικά του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος στην Πύλη

Το Σάββατο τα πρακτικά του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος στην Πύλη

Το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο της Πύλης θα παρουσιαστούν τα πρακτικά του 2ου Πανελλήνιου Εθνολογικού συνεδρίου στα πλαίσια του 2ου Καραγκούνικου ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Πύλης το Σεπτέμβριο του 2012.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο τ. σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Γιώργος Παπαβασιλείου και η Α΄ Γραμματέας της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας, εκπαιδευτικός Βασιλική Κοζιού.

Καραγκούνηδες από όλη τη Θεσσαλική πεδιάδα , που εκτείνεται από τις παρυφές του Κερκίτειου όρους μέχρι τη χώρα των Μαγνήτων και από τη χώρα των Περραιβών και των Λαπήθων μέχρι τις υπώρειες των Αγράφων συναντήθηκαν στο Δήμο Πύλης , ο οποίος φιλοξένησε το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλίας .

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Καραγκούνικου ανταμώματος μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που προγραμμάτισε και κύρια μέσα από τα το 2ο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα: «Οι Καραγκούνηδες στον κύκλο της ζωής» , ανέδειξε όλα τα επί μέρους στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την πληθυσμιακή ομάδα , η οποία δημιούργησε έναν από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους ελληνικούς πολιτισμούς .

Στις παράλληλες εκδηλώσεις ενδιαφέρον υπήρξε για το εργαστήρι παραδοσιακής Καραγκούνικης ενδυμασίας και για τα πολιτιστικά δρώμενα στο Δροσερό.

Την τελευταία μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Παλαιομονάστηρου ο «Μεγάλος Χορός» με την συμμετοχή 6000 θεατών, 40 πολιτιστικών συλλόγων από όλη την χώρα και 700 περίπου χορευτών.

Η δημοτική αρχή της Πύλης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας έδειξε ενδιαφέρον για την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε κοινότητας χωριστά, διότι όλος ο Καλλικρατικός Δλλικρατικήμος Πύλης είναι πλούσιος σε ιστορία και επίσης είναι σίγουρο ότι αντίδοτο στην οικονομική κρίση είναι ο πολιτισμός.

(Από τον Δήμο Πύλης)

 

Αφήστε το σχόλιο σας