‘’Το σχολείο επισκέπτεται τις φυλακές’’ Reviewed by Momizat on . Η ΔΔΕ Τρικάλων σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων προγραμματίζει παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Τρικάλω Η ΔΔΕ Τρικάλων σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων προγραμματίζει παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Τρικάλω Rating: 0

‘’Το σχολείο επισκέπτεται τις φυλακές’’

‘’Το σχολείο επισκέπτεται τις φυλακές’’

Η ΔΔΕ Τρικάλων σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων προγραμματίζει παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Τρικάλων και ασχολούνται με κάποια μορφή τέχνης (θέατρο, ζωγραφική, μουσική, δημιουργική γραφή), με το περιβάλλον ή τις θετικές επιστήμες (π.χ. αστρονομία, επίδειξη πειραμάτων) και έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να συνεργαστούν.

Η δράση μας αυτή έχει ως τίτλο: ‘’Το σχολείο επισκέπτεται τις φυλακές’’ και έχει στόχο να συνδέσει τους έγκλειστους ενήλικες με το νήμα της εκπαίδευσης.

Η διασύνδεση του έγκλειστου πληθυσμού με την ευρύτερη κοινωνία, μέσω της εκπαίδευσης, φαίνεται από τη διεθνή εμπειρία ότι συμβάλει στη μείωση του κινδύνου της εκ νέου εμπλοκής των κρατουμένων στα γρανάζια του ποινικού μηχανισμού και περιορίζει τη βία.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα και θα δώσει το μήνυμα ότι απάντηση στην πρόληψη της παραβατικότητας και την επανένταξη των εγκλείστων αποτελεί η εκπαίδευση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή