Το σχολείο των Φυλακών Τρικάλων ξεναγείται στο Μουσείο της Ακρόπολης Reviewed by Momizat on . Δεν είναι μόνο η δύναμη της φαντασίας και του ονείρου που μπορεί να μεταφέρει στον έξω κόσμο ανθρώπους που τελούν υπό καθεστώς εγκλεισμού, είναι και η τεχνολογί Δεν είναι μόνο η δύναμη της φαντασίας και του ονείρου που μπορεί να μεταφέρει στον έξω κόσμο ανθρώπους που τελούν υπό καθεστώς εγκλεισμού, είναι και η τεχνολογί Rating: 0

Το σχολείο των Φυλακών Τρικάλων ξεναγείται στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το σχολείο των Φυλακών Τρικάλων ξεναγείται στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δεν είναι μόνο η δύναμη της φαντασίας και του ονείρου που μπορεί να μεταφέρει στον έξω κόσμο ανθρώπους που τελούν υπό καθεστώς εγκλεισμού, είναι και η τεχνολογία που, ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές δυνατότητες, μπορεί σήμερα να μας μεταφέρει παντού και να μας ταξιδέψει σε όποιο ενδιαφέρον μέρος επιθυμήσουμε.

Με τη βοήθεια του διαδικτύου λοιπόν, οι κρατούμενοι – μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση.

Ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης και πληροφορήθηκαν για πολλά: έμαθαν για την Ιστορία του, περιηγήθηκαν στα εκθέματα της Αρχαϊκής και της Κλασσικής περιόδου, θαύμασαν τα γλυπτά από τα αετώματα, τις μετόπες και τη ζωφόρο του Παρθενώνα , τις Καρυάτιδες και άλλα πολλά, παρόντα και… απόντα.

Μαζί με τα παραπάνω, οι έγκλειστοι μαθητές είχαν τη χαρά να πάρουν , έστω και εικονικά, μια γεύση από τον καθαρό ουρανό εκείνης της ηλιόλουστης μέρας με το μοναδικό αττικό φως, το οποίο οι υπεύθυνοι της ξενάγησης σχολείων, κος Κουτούλιας Ιωάννης και Κοροπούλης Αγγελος, φρόντισαν να δείξουν αρκετές φορές. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Είναι οι στιγμές που από το φωτεινό παρελθόν αντλείς ελπίδα κι αισιοδοξία για το μέλλον.

Μαρία Μουτσάκη

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή