"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων στο Κιλελέρ

lafarm

Σχετικά άρθρα

O αγώνας των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου στις αρχές του 20ου αιώνα, στράφηκε ενάντια στους τσιφλικάδες καταπιεστές τους με εξεγέρσεις, συγκρούσεις με την κρατική καταστολή – αστυνομία και στρατό. Η πάλη για να πάρουν τη γη που καλλιεργούσαν, που είχε νεκρούς αγρότες και εργάτες, κράτησε δεκαετίες γιατί το αστικό κράτος, η αστική τάξη, σε συμμαχία με τους καπιταλιστές γαιοκτήμονες στο θεσσαλικό κάμπο, διατηρούσε το φυσικό καταναγκασμό στην εκμετάλλευση των κολίγων, με προβοκάτσιες, αγροτοδικεία, ασκούσε όργιο βίας και τρομοκρατίας.

Ο αγώνας τους ενάντια στην τσιφλικάδικη εκμετάλλευση και καταπίεση απέδειξε ότι τίποτα δεν χαρίζεται, δείχνει την αναγκαιότητα ότι οι σημερινοί αγώνες πρέπει να δίνουν απάντηση στο πραγματικό δίλημμα για το λαό: ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή νέα εξαθλίωση.
Σήμερα 105 χρόνια μετά σε άλλες συνθήκες πλέον, οι αγρότες παλεύουν τους νέους καταπιεστές τους: Ε.Ε., Κ.Α.Π., ελληνικές κυβερνήσεις-υπερασπιστές της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής δηλαδή του ξεκληρίσματος της αγροτιάς.

Ο μόνος δρόμος απαλλαγής από την κυρίαρχη πολιτική του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου  είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και της ρήξης. Οι πολιτικές του κεφαλαίου (εντός των οποίων είναι και οι μνημονιακές), δεν μπορούν να καταργηθούν χωρίς σύγκρουση με τους καπιταλιστές και το κράτος τους την έξοδο από την ΕΕ που επιβάλει αυτές τις πολιτικές σε πανευρωπαϊκή κλίμακα και το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ και το ΝΑΤΟ, που χαράζουν την πολιτική του κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέση του Σωματείου μας είναι ο κοινός αγώνας εργατών, αγροτών, γυναικών ,σπουδαστών ενάντια σε όλους αυτούς που έχουν βάλει στο κέντρο του στόχου τις ζωές μας. Η συσπείρωση στα σωματεία και στους συλλόγους και η από κοινού αγωνιστική δράση είναι ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδα για ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Έξοδος από ευρώ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς-μηχανισμούς. Καταγγελία όλων των συμβάσεων (φανερών και μυστικών) που υπέγραψαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από τη μεριά μας, έχουμε συμφέρον να υπερασπιστούμε παλεύοντας, τις τύχες μας, τις ζωές μας, τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας. Με την πάλη μας για την καθημερινή επιβίωση έως την πάλη για τη συνολική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου αλλά και κάθε Τρικαλινό να πάρει μέρος στη μεγάλη διαδήλωση στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μάρτη.
Θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την Κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί.
TO Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης