Το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος επίτιμος διδάκτορας στο Π.Θ. Reviewed by Momizat on . Επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα αναγορευτεί ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του τμήματος. Η αναγόρευ Επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα αναγορευτεί ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του τμήματος. Η αναγόρευ Rating: 0

Το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος επίτιμος διδάκτορας στο Π.Θ.

Το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος επίτιμος διδάκτορας στο Π.Θ.

Επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα αναγορευτεί ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του τμήματος. Η αναγόρευση θα γίνει σε ειδική τελετή, μεθαύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Ο Μανώλης Γλέζος με τους διαχρονικούς αγώνες και τη στάση ζωής του, που τον έχουν αναδείξει σε πρότυπο για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους, έχει αποδείξει ότι καλλιεργεί και προάγει ιδέες, αξίες και πρακτικές που αποβλέπουν στην προάσπιση αφενός της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης, αφετέρου της Δημοκρατικής Παιδείας ως συνόλου αρχών και στάσεων που αποσκοπούν στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών οι οποίοι θα στέκονται κριτικά απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητα και κατάχρηση εξουσίας, θα καλλιεργούν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη, καθώς και θα προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη, τη συλλογική δράση και την κοινωνική χειραφέτηση.

Το σύνολο των μελών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την αποδοχή της πρότασης επιτιμοποίησης που απηύθυνε στον Μανώλη Γλέζο και καλεί τόσο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΘ, όσο και την τοπική κοινωνία να προσέλθουν στην τελετή και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον αιώνιο έφηβο, τον αειθαλή 96χρονο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης.

Tο πρόγραμμα της τελετής αναγόρευσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Μανώλη Ν. Γλέζου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Δ. Μαμούρη και απόδοση «Επαίνου» προς τον Μανώλη Ν. Γλέζο από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγήτρια Μαρία Σ. Παπαρούση.

Θα γίνει ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη, ο οποίος θα του επιδώσει τους Τίτλους και το Διάσημο του τμήματος.

Θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου και μουσική «αποφώνηση».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή