Το σύνδρομο του Μπαμπουίνου είναι το θείο δωράκι στους δοσίλογους. Reviewed by Momizat on . Στα τελευταία χρόνια της μνημονιακής χολέρας πολλοί κοινωνιολόγοι δέχονται δημόσια ερωτήματα γιατί δεν τους δε αντιδρά η ελληνική κοινωνία σε αυτή την άγρια μνη Στα τελευταία χρόνια της μνημονιακής χολέρας πολλοί κοινωνιολόγοι δέχονται δημόσια ερωτήματα γιατί δεν τους δε αντιδρά η ελληνική κοινωνία σε αυτή την άγρια μνη Rating: 0

Το σύνδρομο του Μπαμπουίνου είναι το θείο δωράκι στους δοσίλογους.

Το σύνδρομο του Μπαμπουίνου είναι το θείο δωράκι στους δοσίλογους.

Στα τελευταία χρόνια της μνημονιακής χολέρας πολλοί κοινωνιολόγοι δέχονται δημόσια ερωτήματα γιατί δεν τους δε αντιδρά η ελληνική κοινωνία σε αυτή την άγρια μνημόνιακη επίθεση που δέχεται.

Μερικοί μάλιστα πάνε ακόμη παρά-πέρα και δηλώνουν ότι η επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια .Και επειδή δεν έφτανε αυτό, με έκπληξη δεχτήκαμε την απορία για την παθητικότητα των Ελλήνων την οποία εξέφρασε και μια βουλευτής η οποία ενώ ψήφισε το μνημόνιο στη Βουλή περίμενε από τους Έλληνες να το ξε-ψηφίζουν στους δρόμους!

Μόλις συνήλθαμε από τι δική μας έκπληξη και για να μην αναγκαστούμε να τραγουδήσουμε μαζί με την “πριγκηπέσα του Μάλαμα” παράξενος ο κόσμος της υποτέλειας κι ο χαρακτήρας των δοσίλογων αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε την χαμένη τιμή της κοινωνικής επιστήμης.

Δεν μπορείς να περιμένεις βέβαια, από βουλευτές που δεν έχουν ξεφυλλίσει ποτέ το Σύνταγμα, να γνωρίζουν την κλίμακα Merton. Είναι η περίφημη κλίμακα στάσεων της κοινωνικής ψυχολογίας που λειτουργεί και σήμερα απέναντι στο “Σόκ και το δέους” που επέβαλαν στην ελληνική κοινωνία οι ανθύπατοι του Δ΄ΡΑΪΧ,  με συστηματικό σχέδιο καταστροφής μιας ολόκληρης κοινωνίας και έθνους.

Είναι η περίφημη κλίμακα του “Merton” η οποία προβλέπει τις συμπεριφορές και τις στάσεις των ατόμων και ομάδων μιας κοινωνίας που δέχεται βίαια επίθεση και κατοχή.

Η πρώτη στάση της αυτοκαταστροφικής φυγής αποδίδεται με το “σύνδρομο του Σαμψων” ο οποίος ως  γνωστόν χρησιμοποίησε την μεγάλη του σωματική δύναμη για να αυτοκτονήσει πιστεύοντας ότι θα παρασύρει στον όλεθρο ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα καταπίεσης.

Όλοι ξέρουμε βέβαια ότι ό Σαμψών αυτοκτόνησε αλλά οι “Φιλισταίοι” Κυβερνούν ακόμα!

Αυτό εκφράζεται με την ψευδαίσθηση μεγάλων απελπισμένων Λαϊκών στρωμάτων ότι ψηφίζοντας τους Μπράβους της Χρυσής Αυγής  και αυτοκτονώντας ιδεολογικά και ηθικά θα εκδικηθούν το διεφθαρμένο Σύστημα!!

Η δεύτερη στάση της “κανιβαλλικής αντίδρασης” αποδίδεται με το περίφημο “σύνδρομο του ορνιθώνα”.

Σύμφωνα με αυτό έχει παρατηρηθεί ότι λιγοστεύοντας σταδιακά την τροφή που ρίχνουμε στα πτηνά ενός ορνιθώνα,  η πρώτη αντίδρασή τους είναι να τρέχουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για την διεκδίκηση της τροφής. Σε δεύτερη φάση, ελαχιστοποιώντας σταδιακά την παροχή τροφής, έχει παρατηρηθεί ότι τα πτηνά αντί να διεκδικούν την κοινή τροφή έκαναν επίθεση το ένα στο άλλο.

Με διάθεση κανιβαλισμού!

Αυτή είναι η στάση των μεγάλων απελπισμένων μικροαστικών και αγροτικών στρωμάτων που είναι πιο συχνά ορατοί γύρω μας. Δηλαδή όλοι εναντίων όλων: Αυτή η στάση είναι υπεύθυνη εν΄πολλοίς, και για την θηριώδη αύξηση του ρατσισμού εναντίων ελλήνων και ξένων!

Η επόμενη τρίτη στάση του παθητικού “Ρεφορμισμού” αποδίδεται με το διαβόητο ” σύνδρομο του βρασμένου βατράχου”. Πρόκυπτε για το γνωστό σύνδρομο σύμφωνα με αυτό όταν ρίξουμε ένα βάτραχο μέσα σε ένα δοχείο με βραστό νερό αυτός θα πεταχτεί έξω και θα σωθεί. Αντίθετα αν το νερό είναι κρύο και το ζεστάνουμε σιγά σιγά ο Ρεφορμιστής” βάτραχος περιμένοντας καλύτερες μέρες θα καταλήξει ” βραστός” και πεθαμένος.

Αυτή είναι οι κυρίαρχη στάση όλων των μεσοστρωμάτων που έδωσαν στις προηγούμενες εκλογές την εξουσία στην δοσιλογική κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Αυτό είναι το σύνδρομο της “παθητικής κοινωνικής ψυχολογίας” μέσα στο οποίο έχει βυθιστεί η ελληνική κοινωνία.

Τέλος έχουμε την στάση που εκφράζεται  με το σύνδρομο του μπαουίνου!! Είναι η στάση του κυνικού κομφορμισμου”.  Οι επιστήμονες ηθολόγοι των ζώων γνωρίζουν ότι τα παραπάνω “πιθηκοειδή” όταν δέχονται επίθεση από σαρκοβόρα αιλουροειδή τρέχουν να σωθούν σκαρφαλώνοντας στις κορυφές των δέντρων. Αλλά αυτό το καταφέρνουν συνήθως μόνο τα πιο δυνατά ζώα που εγκαταλείπουν την υπόλοιπη αγέλη μπαμπουίνων στη διάθεση της τίγρης. Το χειρότερο από όλα είναι Μπαμπουίνοι που έχουν ήδη σωθεί επάνω στα δέντρα να χτυπήσουν το στήθος τους με χαρά βλέποντας τα άλλα μέλη της αγέλης τους να κατασπαράσσονται από την Τίγρη.

Αυτή είναι η στάση της άρχουσας τάξης της δοσιλογικής ελληνικής Ελίτ. Για να το καταλάβετε καλύτερα η πιο απεχθείς εκδοχή αυτής της στάσης είναι σε πολιτικό επίπεδο το περιοδικό πολιτικό παραλήρημα του Κ.Ταμήλου και ο εκποιηκτικός κυνισμός του Κ.Αγοραστού  ενώ πιο ήπια ο Κ.Λάπας με την θεωρία της Μάρθας Βούρτση.

Σε κεντρικό επίπεδο είναι ο δήθεν νομικός λόγος των Ανώτατων δικαστηρίων που ανακάλυψαν την Συνταγματικότητα των “ειδικών μισθολογίων” στις κορυφές των δέντρων της Αφρικανικής Σαβάνας, καταργώντας ουσιαστικά το σύνταγμα με την νομιμοποίηση του Μνημονίου ως ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δεν πρέπει όμως να απογοητευόμαστε πλήρως! Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται όλο και πιο συχνά ελπιδοφόρα μηνύματα.

Όλο και περισσότεροι “βάτραχοι ” πηδούν έξω από την θανατηφόρα θαλπωρή του καζανιού όπου βράζουν, ενώ ευάριθμα κοκόρια και κότες προσπαθούν με τα αδύναμα ιδεολογικά φτερά τους να πετάξουν έξω από τον ορνιθώνα της Νέας Δημοκρατίας του Μνημονίου.

Ακόμα και οι ευεπίφοροι στην πολιτική “αυτοκτονία” ψηφοφόροι της “Χρυσής Αυγής”  αρχίζουν να προβληματίζονται.

Μόνο οι “Μπαμπουίνοι” της κυβέρνησης, και της δοσιλογικής Ελίτ συνεχίζουν να είναι σκαρφαλωμένοι στα δένδρα χαρούμενοι γιατί ο Τίγρης της “Τρόικας” και του μνημονίου κατασπαράσσει την ελληνική κοινωνία.

Κάτι όμως συμβαίνει και εκεί πέρα!

Ένας μικρός “Μπαμπουίνος” με σακίδιο και δυο σημαίες στην πλάτη σκαρφαλώνει στα δέντρα. Στις σημαίες είναι γραμμένα : στη μία “αποχαιρετισμός στο μνημόνιο” και στην άλλη “όχι στις εκλογές”.

Στο σακίδιό του, αυτό ο μικρός Μπαμπουίνος κουβαλάει ως δώρο προδοσίας στους δυνατούς, μπαμπουίνους ένα 5% των εξαπατημένων ψήφων της αγέλης του εδάφους που θα της επέτρεπε στις επόμενες εκλογές να αντισταθεί εκλογικά και να διώξει την Τίγρη της τρόικας.

Λέτε να τα καταφέρει ο μικρός “μπαμπουίνος” Θεοδωράκης ή μήπως οι πολλοί μικροί Μπαμπουίνοι που τον ακολουθούν στο “ποτάμι” καταλάβουν ότι εκεί έχει στήσει ενέδρα η τίγρης της Τρόικας, του Μνημονίου και της Δοσιλογικής κυβέρνησης;

Γ.Λεπενιώτης

M.S.C Κοινωνιολόγος ιστορικός Δικαίου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή