"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα 400 καλύτερα του κόσμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την σημαντικότατη διάκριση που αφορά το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς καταγράφεται μεταξύ των 400 καλύτερων κόσμου και των 150 καλύτερων στην Ευρώπη σύμφωνα με την παγκόσμια «Κατάταξη της Σαγκάης», αναδεικνύει ο Δημήτριος Μπόγδανος – Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων και Διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αν. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O Δημήτρης Π. Μπόγδανος είναι Διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας και Kλινικής Ανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του επισημαίνει τα εξής:

«Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα 400 καλύτερα του κόσμου και στα 150 καλύτερα της Ευρώπης.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Τμήμα Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγνωρίστηκε στα καλύτερα του κόσμου στην παγκόσμια «Κατάταξη της Σαγκάης», επίσημα γνωστής ως Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU).

Το Τμήμα Ιατρικής συγκαταλέγεται στις 300-400 καλύτερες θέσεις Ιατρικών Σχολών του κόσμου (στη θεματική ενότητα αξιολόγησης Clinical Medicine). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μόλις η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το Τμήμα Ιατρικής ταξινομείται σε τόσο περίοπτη θέση, βελτιώνοντας συνέχεια την θέση του, ισοβαθμώντας στην Ελλάδα με τα Τμήματα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και της Κρήτης και ξεπερνώντας εκείνα της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Αλεξανδρούπολης. Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ συγκαταλέγεται στις θέσεις 200-300.

Στα κριτήρια αξιολόγησης της Σαγκάης λαμβάνονται υπόψιν ο συνολικός αριθμός δημοσιευμένων εργασιών μελών του Τμήματος, οι αναφορές των εργασιών αυτών από εργασίες τρίτων, ο αριθμός εργασιών σε υψηλού δείκτη απήχησης επιστημονικών περιοδικών και ο βραβεύσεις των μελών του Τμήματος.

Ανάλογη αλματώδη πρόοδο έχει επιδείξει το Τμήμα Ιατρικής και σε άλλες λίστες αξιολόγησης που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, όπως για παράδειγμα εκείνη των λίστα των νέων πανεπιστημίων (με λιγότερα από 50 έτη ίδρυσης) που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο, στην οποία  βρέθηκε στα 250 καλύτερα του κόσμου. Η νέα αξιολόγηση αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχημένη προσπάθεια των καθηγητών, ερευνητών , φοιτητών, διδακτικού, εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος να αναβαθμίσουν το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζουν συγχαρητήρια για την συλλογική αυτή προσπάθεια στο προσωπικό και στους φοιτητές γιατί έρχεται σε μια μακρά πολυετή περίοδο συρρίκνωσης των απαιτούμενων πόρων σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιμέρους ανάλυση των αποτελεσμάτων λαμβάνοντας υπόψιν τις επιμέρους θεματικές ενότητες και τους βαθμούς αξιολόγησης και αριστείας αποκαλύπτει την μεγαλύτερη δυναμική του Τμήματος Ιατρικής της Λάρισας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγκριτικά με τα υπόλοιπα Τμήματα Ιατρικής της χώρας.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στην θεματική ενότητα «Clinical Medicine», από τις λίγες που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες αξιολόγησης, υπογραμμίζουν και την τεράστια συμβολή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του προσωπικού του που συμβάλλει καίρια στην εκπαίδευση των νέων ιατρών του Τμήματος.

Τέλος, 100 θέσεις πιο πάνω, δηλαδή στις θέσεις 800-900 στον κόσμο ανέβηκε συνολικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σχέση με το 2020, υποδηλώνοντας την συνολική δυναμική του Πανεπιστημίου, με πολλά από τα τμήματά του να φιγουράρουν στα καλύτερα του κόσμου στις επιμέρους θεματικές ενότητες.

Εύγε!!!».

larissanet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης