Το Τρικαλινό χωριό με τη θέα στον θεσσαλικό κάμπο που κόβει την ανάσα. Reviewed by Momizat on . Αυτή την εποχή επικρατεί ησυχία και ερημιά. Δεν ακούγονται φωνές, η μόνη που δηλώνει την παρουσία της στο χωριό είναι η φύση. Η Κορομηλιά, ορεινό χωριό του νομο Αυτή την εποχή επικρατεί ησυχία και ερημιά. Δεν ακούγονται φωνές, η μόνη που δηλώνει την παρουσία της στο χωριό είναι η φύση. Η Κορομηλιά, ορεινό χωριό του νομο Rating: 0

Το Τρικαλινό χωριό με τη θέα στον θεσσαλικό κάμπο που κόβει την ανάσα.

Το Τρικαλινό χωριό με τη θέα στον θεσσαλικό κάμπο που κόβει την ανάσα.

Αυτή την εποχή επικρατεί ησυχία και ερημιά. Δεν ακούγονται φωνές, η μόνη που δηλώνει την παρουσία της στο χωριό είναι η φύση.

ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ ΠΙΝΔΟΣ

Η Κορομηλιά, ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων, το χειμώνα μένει έρημη, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 δεν είχε κανένα κάτοικο. Το καλοκαίρι όμως παίρνει τους θορυβώδεις ρυθμούς της με τους παραθεριστές που φτάνουν εκεί απολαμβάνοντας το βουνίσιο τοπίο και την εκπληκτική θέα.

Χτισμένη σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές της νότιας Πίνδου, η Κορομηλιά αποζημιώνει τον επισκέπτη που θα κάνει το ταξίδι μέχρι εκεί.

Από την περιοχή περνά το διεθνές μονοπάτι Ε4.

Το χωριό περιβάλλεται από ελατόδασος και η θέα στον θεσσαλικό κάμπο κόβει την ανάσα.

koromhlia13

ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ ΠΙΝΔΟΣ

stroumfaki.gr

Σχόλια (3)

 • Καπετάν Πλεύσης

  Όταν κάψανε οι Τούρκοι το Περιβόλι Γρεβενών , κάποιες οικογένειες περιβολιωτών, βλάχων φτάσανε στη Κορομηλιά…το αντίστοιχο όταν κάψανε την Σαμαρίνα Γρεβενών οι Τούρκοι, φτάσανε οικογένειες βλάχων στην Κόρη της Σαμαρίνας δηλαδή την Κόρη Τρικάλων ….
  Διαδρομή
  Από το χωριό Κορομηλιά και από πίσω που είναι τυφλό δεν βλέπει πουθενά, υπάρχει μια βρύση δίπλα σε χώρο αθλοπαιδιάς , σαν γήπεδο, λιβάδι…Ακριβώς έναντι της βρύσης , απέναντι του δρόμου ξεκινάει μια διαδρομή μέσα στο δάσος. Είναι σκοτεινά αλλά για λίγα λεπτά και μετά με ορειβατική διαδρομή προσεχτική σε μερικές βραχώδες συστάδες βλέπεις όλο τον κάμπο.
  Συνεχίζοντας στην πετρώδης ράχη όπως πάει….αν αλλάξετε την πορεία προς το στο δάσος μπορεί να χάσετε τον προσανατολισμό.
  Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και τη βλάστηση για έναν που δεν ξέρει να περπατά στο βουνό θα τον μπλέξει σε περιπέτειες θρίλερ….πάντα την ράχη όπως πάει, οπότε καταλήγουμε στα προς Τρία Σύνορα περίπου 1350 μέτρα υψόμετρο με όλο πέτρες και τρύπες στο βάθος να κοιτάζεις, φανταστικές παράξενες τρύπες συνεχώς που μπορεί να χρειαστεί και αλματάκια καμιά φορά μικρά και να κοιτάζει ο πεζοπόρος κάτω συνέχεια που πατάει για κανένα 15 λεπτο καλό περπάτημα.
  Έπειτα φτάνει σε ένα σαν σαμάρι μικρή μύτη καμπυλωτή που λέγεται Τρία Σύνορα…
  Βλέπει σε πολλά σημεία του ορίζοντα….
  Από εκεί θα βλέπεται συνέχεια την μύτη ,κορυφή της Κίσσας 1651 μέτρα υψόμετρο….
  όποιος θέλει επιστρέφει όποιος θέλει βαδίζει προς την κορυφή ανάλογα τις αντοχές….
  Στην επιστροφή θα συγκλίνει προς το λιβάδι της αθλοπαιδιάς βλέποντας δεξιά χαμηλά προσοχή στα πατήματα στις πέτρες…γιατί από εκεί μετά το δάσος που ανέβηκε ο πεζοπόρος δεν θα μπορέσει να κατέβει τα βράχια που σκαρφάλωσε απότομα…..
  Όπως γυρίζει από Τρία Σύνορα και κάτω θα γέρνει της ράχης ελαφρώς δεξιά συνέχεια και κατηφορικά ανά 3 λεπτά περπάτημα όλο πιο χαμηλά και πάλι το ίδιο …όχι απότομα θα βγείτε σε πυκνό και θα μπλεχτεί πολύ άσχημα η κατάσταση…..θα πρέπει να είστε πολύ γυμνασμένοι να περάσετε από εκείνο το πυκνό ακανθώδες έδαφος καθώς ήδη περπατάτε ώρες…
  Προσοχή οδηγίες για όσους αποφασίσουν να πάνε τον Δεκέμβριο με Ιανουάριο μήνα….
  Προσωπικά πήγα Δεκέμβριο Ιανουάριο και ξέρω τι λέω…
  Η διαδρομή έχει ελάφια αλλά και λύκους και είναι από τις καλύτερες γεωλογικά καλύψεις για φωλιά λύκαινας ….
  Λίγο πιο χαμηλά από τα Τρία Σύνορα , αν δείτε ίχνη σε χώμα με βράχια μαζί προς όλες τις κατευθύνσεις βορρά, ανατολή, δύση, νότο,
  πιάστε από το έδαφος ένα χοντρό ξύλο ότι βρείτε..από τα δέντρα δεν κόβονται μην προσπαθήσετε….μπορεί να είστε προ εκπλήξεων..η λύκαινα προσπαθεί να σας κάνει να χάσετε την φωλιά της με κόλπα και τεχνάσματα αλλά αν κατά λάθος βρεθείτε στη φωλιά ακριβώς έχετε μπλέξει….να έχετε ψυχική ετοιμότητα και θάρρος.
  Αν ακούσετε ουρλιαχτά μην φοβηθείτε απλά συνεχίστε την διαδρομή στη ράχη όπως σας είπα…μπορεί να τους χαλάσατε από κανένα κυνήγι ελαφιού και παραπονιούνται… όπως εγώ είχα πέσει πάνω σε δυο ελάφια μεγάλα και άκουσα 3 λύκους από διάφορες κατευθύνσεις να ουρλιάζουν καλλιτεχνικά….για όλη την διαδρομή που έκανε ανά 20 λεπτά ξανά ούρλιαζαν…ώρα….
  Θα αποκομίσετε την ωραία θέα προς τα μικρή μακέτα των Μετεώρων όπως θα την αποκαλέσετε εκείνη τη στιγμή από ψηλά και διαγώνια της θέσης σας….,θα δείτε τον κάμπο προς τη Λάρισα και τα Τέμπη υπέροχη θέα….και μια μυτερή τεράστια πυραμίδα δεξιότερα από όλες τις κορυφές μοναχική ο Κίσαβος και αριστερά να διογκώνονται οι κορυφές του Ολύμπου που φαίνονται αρκετές..
  Όποιος θέλει μπορώ να προτείνω πιο εύκολη διαδρομή…απλά αυτή αξίζει είναι εμπειρία ζωής…

  Απάντηση
 • Λυκόφως

  Ασε ρε Καπετανιε ούτε θρίλερ να βλεπαμε!
  Ουουουου….

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή