"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

Το τρις σκευωρείν ουκ ανδρός…

lafarm

Σχετικά άρθρα

                                                Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

 

   Στη μακρόχρονη πορεία ενασχόλησής μου με τα κοινά και τη δικηγορία (αυτά τα δυο καθήκοντά μου συχνά τελούσαν σε στενή διασύνδεση μεταξύ τους) ξεχώρισαν τρεις δικαστικές περιπέτειες σε βάρος μου, όλες κατασκευασμένες. Οι δυο πρώτες κατέληξαν σε μπούμερανγκ σε βάρος των σκευωρών τους. Η τρίτη αποκαλύφθηκε ήδη.

   ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΡΩΤΗ: Επί οκτώ έτη ήμουνα πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού Γυμναστικού Συλλόγου Οιχαλίας. Εκτός απ’ τους πρωταθλητές Ελλάδας που αναδείξαμε στον στίβο και στην πάλη, ο ίδιος ο Γ.Σ. Οιχαλίας κατέκτησε μέσα στην Αθήνα το 1994 το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη Παίδων! Ήταν ένα αποτέλεσμα εκπληκτικό, αφού Σύλλογος ενός χωριού άφηνε πίσω του Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κ.λπ. Συγχρόνως ο Σύλλογός μας διέθετε την ισχυρότερη ομάδα μαραθωνοδρόμων πανελλαδικά στους άνω των 35 ετών.

    Οι πρωτοφανείς αυτές επιτυχίες χαροποίησαν όλο τον κόσμο, εκτός από λίγους σκευωρούς, οι οποίοι (διαθέτοντας και δικηγόρο) με στοχοποίησαν για τα καλά! Το αποτέλεσμα της σκευωρίας τους ήταν να ασκηθεί σε βάρος μου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος! Συγκεκριμένα για το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας! Καθότι όλα ψευδέστατα, απαλλάχθηκα πανηγυρικά και αμετάκλητα με βούλευμα.

    Κατόπιν τούτου, οι συντοπίτες μου σκευωροί (όσοι και τα δάκτυλα του ενός χεριού) βρέθηκαν οι ίδιοι κατηγορούμενοι σε αλυσίδα δικών για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδορκία μάρτυρα, ψευδή καταμήνυση και ηθική αυτουργία. Όπως διαβάζουμε στα υπ’ αριθμ. 482, 483, 484, 485 και 486/2003 πρακτικά και αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας οι ίδιοι δήλωσαν επί λέξει: «Όσα ισχυριστήκαμε για δήθεν υπεξαιρέσεις ή πλαστογραφίες ή εξαφανίσεις βιβλίων του Γυμναστικού Συλλόγου Οιχαλίας απ’ το μηνυτή, όταν ήταν πρόεδρός του, είναι αναληθή. Ζητάμε συγγνώμη από τον Χρήστο Σταμόπουλο. Δεχόμαστε να καταβάλουμε σ’ αυτόν το ποσό των 1.500 ΕΥΡΩ για γενόμενα δικαστικά έξοδα». Αφού λοιπόν δήλωσαν ξεκάθαρα και μάλιστα επί Δικαστηρίω ότι ήταν ψεύτες και συκοφάντες, αυτομαστιγωνόμενοι οι ίδιοι με τον χειρότερο τρόπο, τους συγχώρεσα, αποδεχόμενος τη «συγγνώμη» τους. Ομοίως, όπως διαβάζουμε στα υπ’ αριθμ. 1.211/2000 πρακτικά και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, απαλλάχτηκαν (ανάμεσά τους και πρώην πρόεδρος της Οιχαλίας), αφού «ζήτησαν συγγνώμη» από μένα, ενώ κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμηση.

    Ωστόσο παρατηρείται κάτι το απαράδεκτο. Κάποιοι απ’ τους παραπάνω, ενώ ομολόγησαν οι ίδιοι με τον πιο πανηγυρικό και ταπεινωτικό τρόπο ότι ψευδορκούσαν, ψευδομήνυαν, συκοφαντούσαν κ.λπ. να συνεχίζουν ακόμα ν’ ασχολούνται με τα κοινά, συλλόγους, δήμους κ.λπ.!! Πρόκειται για νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο. Οι κοινωνίες οι ίδιες οφείλουν να τους αποβάλουν.

   ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Καποδιστριακός δήμαρχος με μήνυσε, ενώ ταυτόχρονα με κατάγγειλε και στον Δικηγορικό Σύλλογο, ότι τάχα χορηγούσα σε πελάτη μου ψευδείς βεβαιώσεις για να παραπλανάται το Δικαστήριο και να του χορηγεί αναβολές στις δίκες που είχε με τον μηνυτή (δηλ. τον δήμαρχο).

   Επρόκειτο για μια κατηγορία πολύ βαριά για δικηγόρο. Η μήνυση και η καταγγελία του δημάρχου αποδείχτηκαν αβάσιμες και εγώ απαλλάχτηκα απ’ τις ψευδοκατηγορίες.

  Τα ίδια είπε τόσο το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όσο και το Τριμελές Εφετείο. Ότι αυτά (δηλαδή όσα είπε ο τελευταίος δήμαρχος Οιχαλίας) ήταν αναληθή και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

   Η υπ’ αριθμ. 88/2018 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου λέγει ότι τα περιστατικά σε βάρος μου που διέλαβε ο τέως δήμαρχος «στα δικόγραφα του αναφέρθηκαν απ’ αυτόν με πρόθεση ειδικώς κατευθυνόμενη στην προσβολή της τιμής και υπόληψής» μου «με αμφισβήτηση της επαγγελματικής του πίστης και εντιμότητας, δεδομένου ότι τον εμφάνισε ως δικηγόρο που μετέρχεται ανέντιμες μεθόδους για να εξασφαλίσει τη δικηγορική του αμοιβή, πράγμα που δεν συνάδει με την όλη επαγγελματική του πορεία και κοινωνική του παράσταση, ενόψει του ότι ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα με ευσυνειδησία και προσήλωση στην χρηστή άσκηση των καθηκόντων του. Κατ’ ακολουθίαν, ο εναγόμενος τέλεσε αδικοπραξία σε βάρος του ενάγοντος και προσέβαλε υπαιτίως την προσωπικότητά του, προκαλώντας του ηθική βλάβη, για την ικανοποίηση της οποίας ο ενάγων δικαιούται χρηματικής ικανοποίησης…», την οποία όρισε στο ποσό των 4.000 ΕΥΡΩ συν τόκους και δικαστικά έξοδα.

   ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΡΙΤΗ: Η πρόσφατη παράνομη σύλληψη και κράτησή μου, άλλως παράνομη βία του κράτους, ως φερόμενο μέλος εγκληματικής οργάνωσης διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων, πλαστογραφιών, ψευδών βεβαιώσεων και διευκόλυνσης παράνομων αλλοδαπών ν’ αποκτούν παράνομα άδεια διαμονής στη χώρα, αποτελεί την τρίτη μεγάλη δικαστική μου περιπέτεια και τη δεύτερη περίπτωση άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος!!

   Πέρασα κρατούμενος μια οδύσσεια έξι ημερών μετακινούμενος στην Αθήνα με χειροπέδες μέχρι που ανακριτής και εισαγγελέας αποφάνθηκαν ν’ αφεθώ ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού ασκούσα καθ’ όλα νόμιμη δικηγορία, χωρίς την παραμικρή παρανομία.

   Είναι δίκαιο όσοι εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν μ’ οποιονδήποτε τρόπο σ΄ αυτή την πρωτοφανή και άθλια σκευωρία σε βάρος μου ή την εκμεταλλεύτηκαν για να με σπιλώσουν, να πληρώσουν ακριβό τίμημα, αφού τα μόνα εγκλήματα μου είναι:

  • Η τίμια, νόμιμη και ευσυνείδητη άσκηση της δικηγορίας.
  • Η ολοφάνερη προτίμηση των αλλοδαπών στο πρόσωπό μου που με βλέπουν ως στήριγμά τους
  • Η 45χρονη, απ’ την Εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα, συνεχής, αδιάκοπη και αταλάντευτη συμμετοχή μου στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, πάντα από ριζοσπαστική σκοπιά, για τα δίκαια του λαού και της πατρίδας.

   Θα περίττευε ίσως να προσθέσω παλιότερες, στα φοιτητικά μου χρόνια, συλλήψεις και κρατήσεις ή ποινικές διώξεις και καταδίκες μου (έστω πρωτόδικες) για αδικήματα του τύπου παράνομης διακίνησης εντύπων, περιύβρισης αρχής και κυβερνήσεως (τότε αυτά αποτελούσαν ποινικά αδικήματα) κ.λπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης