Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη Λάρισα Reviewed by Momizat on .   Άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λάρισα την ερχόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον δε   Άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λάρισα την ερχόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον δε Rating: 0

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη Λάρισα

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη Λάρισα

 

Άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λάρισα την ερχόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον δεκαπέντε υπουργών που θα βρίσκονται στην πόλη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Εκεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα συζητήσει με τους συνεργάτες του για τα θέματα που θα έχουν προκύψει από το Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει κατά την ομιλία του που θα ακολουθήσει στις 7.30 μ.μ. στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία. 
Κατά τα φαινόμενα, ο Αλ. Τσίπρας θα δεσμευτεί για έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, χωρίς να συμπεριλάβει σ’ αυτά τον Αχελώο επί του οποίου θα «προσωποποιήσει» τα αδιέξοδα και τις μεγαλοστομίες προηγουμένων κυβερνήσεων. Άγνωστο παραμένει πόσο θα λάβει υπόψη την ομόθυμη αντίδραση των θεσσαλικών φορέων απέναντι σ’ αυτό το πλάνο που εισηγείται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει επίσης την παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο της Λάρισας, αλλά και τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσσαλία χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα επιλεγεί το Κουλούρι της Λάρισας ή θα επικρατήσουν οι Βολιώτες που το διεκδικούν για το Βελεστίνο, ενώ αναφορά αναμένεται να γίνει και στην υπόθεση του αυτοκινητόδρομου Ε65. Αναμένεται επίσης να υπάρξουν πρωθυπουργικές εξαγγελίες και για σειρά άλλων ζητημάτων μικρότερης εμβέλειας. 
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ. της Τρίτης 10 Οκτωβρίου με χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών, του υπουργού Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Και θα ολοκληρωθούν με την προαναφερθείσα ομιλία του πρωθυπουργού. Πριν από αυτόν έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν ο Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης. 
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του προγράμματος του συνεδρίου, που επεξεργάστηκαν από κοινού ο υπουργός υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστ. Βερναδάκης με τους συνδιοργανωτές Δημ. Παπαδημητρίου και Κ. Αγοραστό. Το απόγευμα της Τρίτης, μετά την εναρκτήρια συνεδρίαση θα ακολουθήσουν δύο θεματικές ενότητες ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης. Η θεματολογία τους θα περιλαμβάνει τον Αγροτοδιατροφικό τομέα, την Καινοτομία και την Έρευνα, τον Τουρισμό, την Ενέργεια και τη Διαχείριση Υδάτων, την Επιχειρηματικότητα και τη Μεταποίηση, την Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομής. 
Στις συνεδριάσεις αυτές θα προεδρεύσουν αντιπεριφερειάρχες, συνεργάτες του Κ. Αγοραστού, ανάλογα με την αρμοδιότητα του καθενός και θα μιλήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου αναμένεται να διανεμηθεί στις λεπτομέρειές του από το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου. Οι εργασίες του Συνεδρίου και η ομιλία του πρωθυπουργού, όπως και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «Imperial», χώρος που προκρίθηκε από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου για λόγους ασφαλείας. Κατόπιν τούτου, οι διαδηλώσεις που προετοιμάζονται από τοπικούς φορείς προσανατολίζονται στην οδό Φαρσάλων, επί της πλατείας Αβέρωφ κλπ. 
Εκτός από τους προαναφερθέντες αναμένονται στη Λάρισα για το Συνέδριο και οι ακόλουθοι: αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μάλλον και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η Βολιώτισσα υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Λαρισαίος υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Μετά από τις επαφές που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τους δημάρχους της περιοχής και τους τοπικούς φορείς να της υποβάλλουν μέχρι σήμερα Παρασκευή υπομνήματα με τις προτάσεις και τα αιτήματά τους ώστε να προωθηθούν αυτά αρμοδίως προς την κυβέρνηση. Χθες, ένα ακόμη κλιμάκιο έφθασε στη Λάρισα από την Αθήνα, αποτελούμενο από τον Ν. Σκορίνη μέλος της πολιτικής γραμματείας και τον Γ. Βουλγαράκη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων και συνέχισαν για ανάλογες επαφές στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σχόλια (2)

 • Foumara aristera

  Θα μας φτάσει το σανο; `Η να παραγγειλουμε extra;

  Απάντηση
 • Γ.Κ.

  Οι Πρωθυπουργοί ζουν μέσα σε μια γυάλα, από την οποία βλέπουν διαστρεβλωμένη την πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί μόνο αν υπάρχουν γύρω τους και κάποιοι άνθρωποι που τους λένε τι συμβαίνει έξω, στον πραγματικό κόσμο. Αν δεν υπάρχουν και περιστοιχίζονται μόνο από κόλακες ή ανθρώπους των γραφείων, έχουμε τον θρίαμβο της γυάλας.

  Σε μια τέτοια γυάλα (φαίνεται ότι) ζει και ο Τσίπρας. Όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, πήγαινε παντού. Μπορούσε να δει και να ακούσει -πέρα από τα συνήθη «ζήτω» κι «προχώρα»-και φωνές που περιγράφουν την πραγματική ζωή. Ως Πρωθυπουργός περιφέρεται από συνεδρίαση (υπουργών και κομματικών) σε περιφρουρημένα συνέδρια και από επιλεγμένες επισκέψεις σε επιχειρήσεις σε συνέδρια βιομηχάνων, όπως το χθεσινό στη Θεσσαλονίκη.

  Για παράδειγμα, δεν έχει πάει -αιφνιδιαστικά και όχι προγραμματισμένα- σε μια επιχείρηση που δουλεύουν κυρίως νέοι, για να μάθει πώς δουλεύουν και πόσο, πώς αμείβονται και πώς (αν) ασφαλίζονται. Για να διαπιστώσει ότι το success story που του σερβίρουν ο Κατρούγκαλος (πριν) και η Αχτσιόγλου (τώρα) είναι μια φούσκα. Γιατί, αν πάει, θα μάθει ότι η αμοιβή αυτών των νέων «εργαζομένων» είναι δύο με τρία ευρώ την ώρα. Και μετά θα καταλάβει γιατί φεύγουν ή γιατί τα «ρεκόρ» στη μείωση της ανεργίας είναι εντελώς ψεύτικα.

  Αν, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός τα βλέπει μέσα από τη γυάλα του -και, κυρίως, αν έχει απόλυτη ανάγκη να φτιάξει και για τον εαυτό του και για τους άλλους μια ιστορία επιτυχίας- θα πέσει ξανά στις ψευδαισθήσεις και στα ψέματα. Τις πρώτες τις έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, τα ψέματα έρχονται ως φυσική συνέπεια.

  Όποιος διαβάσει όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κατανοεί αμέσως γιατί επιβεβαιώνεται η θεωρία της γυάλας, συνδυασμένη με κατάφωρα ψέματα:

  1. Είπε: «Παραλάβαμε τη χώρα του Grexit». Κολοσσιαίο ψέμα. Στο τέλος του 2014 η χώρα είχε (ξε)φύγει από το Grexit, αλλά το επανέφερε ο ίδιος (με επίκουρο το τότε asset του Γιάνη Βαρουφάκη) και το γλιτώσαμε χάρη στον Ολάντ, που του άνοιξε τα μάτια.

  2. Είπε: «Είναι η τελευταία χρονιά σε καθεστώς Μνημονίου. Θα βάλουμε τέλος σε μια μακρά και επώδυνη περίοδο για τη χώρα και την κοινωνία». Ξέχασε ότι αυτού του είδους οι υποσχέσεις γίνονται μπούμερανγκ. Τυπικά η χώρα θα βγει από το (δικό του) Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αν όλα πάνε καλά και μακάρι. Όμως, είναι κολοσσιαίο ψέμα ότι τελειώνει και η επώδυνη περίοδος. Αν δεν είναι άλλη μια ψευδαίσθησή του, είναι ένα συνειδητό ψέμα. Και αυτό είναι το χειρότερο.

  3. Είπε: «Eχουμε εισέλθει αναντίρρητα σε τροχιά ανάπτυξης». Ας παρακάμψουμε το ερώτημα που άλλοτε έθετε ο ίδιος «ανάπτυξη για ποιους» και ας δούμε τις επιφυλάξεις των ειδικών και την πραγματική διάσταση του θέματος.

  4. Είπε: «Εχουμε ρεκόρ 16ετίας στην αύξηση των θέσεων εργασίας». Η πραγματικότητα είναι, δυστυχώς, εντελώς διαφορετική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (εδώ και εδώ). Αν κάποτε ο κ. Τσίπρας κατακεραύνωνε τους προηγούμενους επειδή δημιουργούσαν τη «γενιά των 700 ευρώ», η δική του κυβέρνηση δημιουργεί τη γενικά των 400, 300 και 200 ακόμα και 100 ευρώ το μήνα (εδώ και εδώ) Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και το «ρεκόρ 16ετίας» στη μείωση της ανεργίας.

  Ο κ. Τσίπρας στήριξε την άνοδό του στην εξουσία σε ψευδαισθήσεις, ψέματα και υποσχέσεις. Όλα αυτά τα πίστεψαν παραπλανημένοι, απογοητευμένοι, ιδιοτελείς και άνοες ψηφοφόροι. Στην πορεία ομολόγησε (μόνο) τις ψευδαισθήσεις. Τα υπόλοιπα εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί ως μέθοδο (νέας) παραπλάνησης.

  Προφανώς εξακολουθεί πιστεύει ότι σ’ αυτό που είχε γράψει πριν από 20 αιώνες ο Ρωμαίος Γάιος Πετρώνιος: «Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άστον λοιπόν να εξαπατηθεί»…

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή