Το Φρούριο χωρίς δέντρα Reviewed by Momizat on . Έργα ανάδειξης της περί των τειχών του κάστρου της πόλης των Τρικάλων περιοχής, ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο να αναδειχθεί το Βυζαντινό Φρούριο που τι Έργα ανάδειξης της περί των τειχών του κάστρου της πόλης των Τρικάλων περιοχής, ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο να αναδειχθεί το Βυζαντινό Φρούριο που τι Rating: 0

Το Φρούριο χωρίς δέντρα

Το Φρούριο χωρίς δέντρα
Έργα ανάδειξης της περί των τειχών του κάστρου της πόλης των Τρικάλων περιοχής, ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο να αναδειχθεί το Βυζαντινό Φρούριο που τις τελευταίες δεκαετίες “κρύφτηκε” πίσω από κατοικίες που κτίσθηκαν μέχρι τα ριζά του, αλλά και την χωρίς σχεδιασμό δενδροφύτευση στις παρυφές του.
Η συγκεκριμένη καρτ ποστάλ των εκδόσεων “ΔΕΛΤΑ” ήταν μία από τις 17 συνολικά που ο Αθηναίος εκδότης Εμμανουήλ Διακάκης εξέδωσε τον Σεπτέμβριο του 1940 με θεματογραφία σχετική με την πόλη των Τρικάλων. Λόγω της έκρηξης του πολέμου καθώς και των περιπετειών που ταλαιπώρησαν τα κατοπινά χρόνια τη χώρα, οι κάρτες αυτές κυκλοφόρησαν ευρέως μετά τον πόλεμο, κυρίως στη δεκαετία του ’50.
Εκτός από το επιβλητικό Φρούριο των Τρικάλων, σε πρώτο πλάνο διακρίνουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και στο βάθος το νεόκτιστο – τότε – ρολόι της πόλης που κατασκευάστηκε επί Δημάρχου Τρικκαίων Θεοδοσίου Θεοδοσόπουλου στη θέση του παλιού οθωμανικού.
ΑΡΧΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΥΡΜΠΑ
(πατήστε στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)
FROYRIO

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή