Το “Φυσάει Κόντρα” για τα σοβάρα ζητήματα των συμπολιτών μας Reviewed by Momizat on . ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ   Η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και διδα ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ   Η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και διδα Rating: 0

Το “Φυσάει Κόντρα” για τα σοβάρα ζητήματα των συμπολιτών μας

Το “Φυσάει Κόντρα” για τα σοβάρα ζητήματα των συμπολιτών μας

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ  

Η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική.

Η δημοτική μας παράταξη κατάφερε και ανέδειξε δύο μείζονος σημασίας ζητήματα, τα οποία και έγκαιρα τα ενέταξε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, δηλαδή  τόσο την απαράδεκτη  κατάσταση στις κτιριακές υποδομές του 3ου και του 32ου δημοτικού σχολείου και αφ` ετέρου δύο σημαντικές προτάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς για τους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, ώστε να μην καταβάλλουν δημοτικά τέλη, αλλά και για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του υποσιτισμού των μικρών μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρά τις πρακτικές και τις συμπεριφορές που ρέπουν προς τον πολιτικό «χουλιγκανισμό» σημαντικής μερίδας μελών της ομάδας της δημοτικής πλειοψηφίας που, οχλαγωγώντας και χλευάζοντας, επιχείρησε, όχι μόνο να καταστρατηγήσει βασικές διατάξεις της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κυρίως να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή μίας διαλογικής και εποικοδομητικής συζήτησης,

παρά τις φραστικές επιθέσεις του κ. Ταμήλου εναντίον γονέων και εκπαιδευτικών, τους οποίους χαρακτήρισε συλλήβδην ως οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι άνθρωποι αγωνιούν και παλεύουν για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων των παιδιών τους,

παρά την ανοχή σε όλα αυτά που επέδειξε το προεδρείο και ο ίδιος ο Δήμαρχος, οι προτάσεις μας αφού έγιναν δεκτές από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, υιοθετήθηκαν στην ουσία τους και από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ασφαλώς και εκτίθεται συνέχεια από την αδυναμία της να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, παραμένοντας εγκλωβισμένη στη γραφειοκρατική διευθέτηση  των εντολών της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.

Με τις πρωτοβουλίες μας αυτές αποφασίσθηκε δηλαδή και να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2014 του Δήμου μας, η δαπάνη επισκευής και συντήρησης του ιστορικού διδακτηρίου των δύο σχολικών μονάδων, αλλά και η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική πραγμάτωση των προτάσεων μας για την διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου .

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» όταν ιδρύθηκε, το μόνο που είχε υποσχεθεί στην τοπική κοινωνία ήταν το σύνθημα του:

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».

Τώρα που βαδίζει πλέον στον τέταρτο χρόνο της πορείας του, με τις προτάσεις του στα θεσμικά όργανα, αλλά και με τις δράσεις του στον δρόμο του αγώνα, αποσπά καθημερινά την ευρύτερη κοινωνική υποστήριξη, ώστε να σταθεί για ακόμα μία φορά περήφανο αλλά και δυνατό όσο ποτέ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους εκπροσώπους του φιλοκυβερνητικού συστημικού τόξου της τοπικής διαπλοκής, τις ευθύνες των οποίων για την κοινωνική ισοπέδωση,  τις  γνωρίζουν πλέον όλοι οι  Τρικαλινοί πολίτες.

ΤΡΙΚΑΛΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια (1)

 • Δημήτρης Κέμος

  Βρέχει λεφτά; Σας τα λέει και ο Γλέζος και σας το γράφω για άλλη μια φορά!

  Το ερώτημα που θέτουν όσοι δυσπιστούν με την εναλλακτική πορεία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε χθες στο τραπέζι και ο Μανώλης Γλέζος: «Πού θα τα βρείτε τα λεφτά, ώστε να κάνετε τα λόγια σας πράξη;».

  Οι λέξεις έχουν τη σημασία τους και ο Μανώλης Γλέζος ξέρει να τις χρησιμοποιεί σωστά.
  Χθες, ένας άνθρωπος γνωστός για το θάρρος του και την ηρωική δράση του κατά τη ναζιστική κατοχή, δεν δίστασε ναομολογήσει δημοσίως, από το μικρόφωνο του «Βήμα FM», ότι ορρωδεί.

  Με άλλα λόγια, ότι φοβάται, ότι διστάζει.

  Χρησιμοποίησε, δε, αυτό το ρήμα για να περιγράψει τα συναισθήματά του όταν καλείται να απαντήσει στον κόσμο που τον ρωτά πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κάνει πράξη όσα πρεσβεύει, φοβούμενος ότι η απάντησή του δεν θα είναι πειστική.

  «Διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω στον κόσμο, που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική…», είπε ο κ. Γλέζος.

  Η διαπίστωσή του αυτή απαντά πιθανότατα και στα ερωτήματα που προκαλεί η δημοσκοπική στασιμότητα την οποία επιδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους τελευταίους μήνες.

  Σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια, μετρά σχεδόν 1,5 εκατ. ανέργους ή περίπου το ένα τρίτο του εργασιακά ενεργού δυναμικού της και οι κάτοικοί της οδηγούνται στα όριά τους εξαιτίας της μείωσης εισοδημάτων και της υπερφορολόγησης, θα περίμενε κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, που φέρει το κύριο βάρος του αντιλόγου στην κυβερνητική πολιτική, «θα έκανε περίπατο».

  Αντίθετα, μήνες τώρα, δίνει μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις με τη Ν.Δ., την οποία συχνά χάνει.

  Ο λόγος για τον οποίο τη χάνει αφορά πιθανότατα στους φόβους του κ. Γλέζου και στην απάντηση του ερωτήματος, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει έως τώρα κατά τρόπο πειστικό, «πού θα τα βρείτε τα λεφτά;».

  Ο πολίτης δεν ζει πια στην Ελλάδα του «λεφτά υπάρχουν». Ζει στην Ελλάδα της κρίσης, της υπερφορολόγησης και της ανέχειας. Γνωρίζει, δε, το πικρό κόστος των δανεικών που του κληροδότησαν, αλλά και ότι πλέον η κάνουλα των δανεικών αυτών έχει στερέψει.

  Οφείλει, άρα, όποιος του τάζει, διεκδικώντας την εξουσία, να μπορεί να καταδείξει με τρόπο απόλυτα πειστικό πως είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει όσα υπόσχεται.

  Είναι εύκολο να λες «όχι σε όλα».

  Να χαρακτηρίζεις ξεπούλημα οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση -και δεν έχουν γίνει πολλές-, να λες ότι δεν θα απολύσεις κανέναν από το Δημόσιο, ότι θα μειώσεις τους φόρους, ότι θα αποκαταστήσεις τους μισθούς και τις συντάξεις, ότι δεν θα κλείσεις ούτε έναν φορέα ή μια επιχείρηση του Δημοσίου ή ότι θα διώξεις από την Ελλάδα όποιον ξένο επενδυτή βάλει τα λεφτά του στη χώρα μας, σε περίπτωση που το κρίνεις σκόπιμο.

  Είναι ένα ζήτημα εντελώς διαφορετικό, όμως να δείχνεις με τρόπο σαφή και πειστικό ότι μπορείς να βρεις τα λεφτά για να κάνεις τα λόγια σου πράξη.

  Σήμερα η χώρα μας υφίσταται τα επίχειρα των επιλογών που έκανε τα τελευταία τριάντα χρόνια, επαναπαυόμενη στην άνεση του εύκολου δανεισμού, στον οποίο προσέτρεξε για να αναπληρώσει τη σταδιακή απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της και τις δημοσιονομικές ανάγκες του πελατειακού κράτους.

  Σε αυτήν την οδό οφείλει να μην επιστρέψει. Όπως αντίστοιχα οφείλουν όσοι διεκδικούν την εξουσία να καταδεικνύουν ότι διαθέτουν τρόπους βιώσιμους και αποτελεσματικούς ώστε να την απομακρύνουν από τα σφάλματα του παρελθόντος και να την οδηγήσουν σε μια καλύτερη ημέρα.
  Όλα αυτά ισχύουν και για τους Δήμους μας!
  Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αλλά με σωστό τρόπο ακόμη και για το Δήμο Τρικκαίων!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή