Το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού Reviewed by Momizat on . Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει πίσω απ' την κακοραμμένη κουρτίνα του «πρωτογενούς πλεονάσματος» τη ζοφερή πραγματικότητα, η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατ Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει πίσω απ' την κακοραμμένη κουρτίνα του «πρωτογενούς πλεονάσματος» τη ζοφερή πραγματικότητα, η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατ Rating: 0

Το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού

Το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει πίσω απ’ την κακοραμμένη κουρτίνα του «πρωτογενούς πλεονάσματος» τη ζοφερή πραγματικότητα, η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού βρίσκει τον πληθυσμό της χώρας αντιμέτωπο με την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστών, των προσφύγων και των πληττόμενων στρωμάτων συνολικά.

Με συνανθρώπους μας να δολοφονούνται στο Φαρμακονήσι και στα άλλα «σιδερόφρακτά» μας σύνορα, με εκατόμβες  απελπισμένων να ξεβράζονται στις ακτές (τις ίδιες που ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής στο τέμπο του νέου «success story»), με τα κρατητήρια να μετατρέπονται σε αυτοσχέδια κάτεργα-αποθήκες ψυχών και τη χώρα να γεμίζει με στρατόπεδα συγκέντρωσης -κολαστήρια, με τα βασανιστήρια να είναι στην ημερήσια διάταξη και το αστυνομικό κράτος να δείχνει – αγκαλιά με τα νεοναζιστικά αποβράσματα – όλο και περισσότερο τα δόντια του, η πραγματικότητα προβάλει σε όλη της την αποτρόπαια υφή και κανένα  «success story» (νεώτερο ή παλαιότερο) δεν είναι ικανό να την κρύψει.

Ιδίως τη στιγμή που, η βαρβαρότητα των κρατικών μηχανισμών δεν εξαντλείται στους μετανάστες. Διαρκώς νέες κατηγορίες «εχθρών της κοινωνίας» εφευρίσκονται (οροθετικές γυναίκες, φυλακισμένοι, ομοφυλόφιλοι-ες κ.ο.κ.) και τίθενται αυτομάτως σε διωγμό, με αποτέλεσμα τον ολοένα κι αυξανόμενο εκφασισμό της νεοελληνικής κοινωνίας.

Σε όλα αυτά, κανείς μας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Στο αποτρόπαιο μέλλον που χτίζεται σαν τοίχος φυλακής γύρω μας, κανείς μας δεν δικαιούται να μην πάρει θέση.

Απέναντι στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για την φτώχεια, την ανεργία, την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, την ανασφάλιστη εργασία, την αστυνομοκρατία, την καταστολή και την εξαθλίωση κάθε φτωχού ανθρώπου, ντόπιου ή μετανάστη οφείλουμε να απαντήσουμε ενωμένοι. Να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα  ντόπιων και μεταναστών, εργαζόμενων και ανέργων απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης, το ρατσισμό και το φασισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να σταματήσουν οι δολοφονίες στα σύνορα

-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων.

-Να κλείσουν οι γιάφκες της ΧΑ, να φύγουν οι νεοναζί απ’ τις γειτονιές και τα σχολεία μας.

-Να νομιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι μετανάστες. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

-Να δοθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών.

 

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Αφήστε το σχόλιο σας