"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Το «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωήw

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων και συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα :

1)Δέσμευση δημόσιου χώρου στο οδόστρωμα της οδού Καποδιστρίου, ώστε να χορηγηθεί άδεια εισόδου και εξόδου σε οικόπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Καταψηφίσαμε την εισήγηση του τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών γιατί δεσμεύεται δημόσιος χώρος χωρίς όμως να προβλέπεται η καταβολή εκ μέρους του ιδιώτη οικονομικού τιμήματος για την παραχώρηση της χρήσης του, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις για την χορήγηση άδειας εισόδου και εξόδου σε παρακείμενη του δημοτικού δρόμου ιδιοκτησία .

2)Ζητήθηκε θετική γνωμοδότηση της επιτροπής για την ανανέωση της άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Σολωμού .

Καταψηφίσαμε την εισήγηση του τμήματος υπηρεσιών δόμησης , αφ` ενός γιατί ήταν ελλιπής και δεν παρουσίαζε κανένα στοιχείο ώστε να επιτρέπει στα μέλη της επιτροπής να μορφώσουν πλήρη εικόνα για τις επιπτώσεις της εγκατάστασης της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο (δίπλα σε χώρο μαζικής συνάθροισης , όπως η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας), αφ` ετέρου γιατί θεωρούμε ως μείζον ζήτημα την χωροθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού του Δήμου, ζήτημα που θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει συνολικά, φέρνοντας το για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

3)Ζητήθηκε ο ορισμός νέας θέσης άδειας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος εκδιδομένου προσώπου , πέραν των τεσσάρων θέσεων που έχει αποφασίσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2013 .

Υπερψηφίσαμε την εισήγηση του τμήματος εμπορίου και υπηρεσιών να μην χορηγηθεί και πέμπτη άδεια, επειδή θεωρούμε επαρκή τον υπάρχοντα αριθμό των χρήσεων αυτών για την κάλυψη μίας υπαρκτής κοινωνικής ανάγκης, αλλά και για λόγους καλύτερου ελέγχου από φαινόμενα trafficking και φαινόμενων παραβατικότητας .

Παρ` όλα αυτά η εισήγηση της υπηρεσίας καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία και το θέμα θα παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

4)Τέλος με δύο ξεχωριστές εισηγήσεις ζητήθηκε η παραχώρηση για την οργάνωση μαζικών εκδηλώσεων από δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις η κεντρική πλατεία και ο πεζόδρομος της Ασκληπιού, προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις προβολής των επιχειρηματικών τους δράσεων .

Καταψηφίσαμε την εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών, επειδή θεωρούμε ότι με την αποδοχή αυτών των αιτήσεων οδεύουμε στην παγίωση μιας απαράδεκτης για εμάς συμπεριφοράς που έχει ως αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι για προβολή και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, δίνοντας στην εκάστοτε δημοτική αρχή την ευκαρία να εξυπηρετεί τις δημόσιες σχέσεις της .

Προτείναμε να παραχωρηθούν για τη διοργάνωση αυτών των ιδιωτικών εκδηλώσεων δημοτικοί χώροι, όπως εν προκειμένω για την εκδήλωση της σχολής χορού η αίθουσα του πνευματικού κέντρου και για την εκδήλωση του γυμναστηρίου, ένα από τα δημοτικά γυμναστήρια, όπως προσιδιάζει με την απεύθυνση των υπό διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και γεγονός που θα απέφερε στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου υπερδιπλάσια έσοδα από τη χρήση αυτών των χώρων .

Κατακρίναμε την έλλειψη φιλοσοφίας και πολιτικού σχεδίου για την προάσπιση του δημόσιου χώρου από τη δημοτική πλειοψηφία, που υπερψήφισε με θέρμη τις δύο εισηγήσεις, γεγονός που καταδείχθηκε και από την θέση του Δημάρχου όπως μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση, ότι στην οδό Ασκληπιού δεν θα διοργανωθεί άλλη εκδήλωση στο μέλλον και ότι το σύνολό αυτών θα διεξάγονται σε άλλους δημόσιους χώρους, (πλατείες, πάρκα, κ.λ.π.).

Η θέση αυτή σύμφωνα με τη δική μας ερμηνεία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το αν η δημοτική αρχή, δεν συναινεί στην οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, επειδή αντιδρούν και οι επιχειρήσεις της οδού Ασκληπιού .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης