Το χαμένο πράσινο του πάρκου Reviewed by Momizat on . Το θέμα που ανέδειξε το "Φυσάει Κόντρα" με το πράσινο του πάρκου Ματσόπουλου, ευαισθητοποίησε συμπολίτη. Ο οποίος απέστειλε δύο φωτογραφίες, για να αποδείξει τη Το θέμα που ανέδειξε το "Φυσάει Κόντρα" με το πράσινο του πάρκου Ματσόπουλου, ευαισθητοποίησε συμπολίτη. Ο οποίος απέστειλε δύο φωτογραφίες, για να αποδείξει τη Rating: 0

Το χαμένο πράσινο του πάρκου

Το θέμα που ανέδειξε το “Φυσάει Κόντρα” με το πράσινο του πάρκου Ματσόπουλου, ευαισθητοποίησε συμπολίτη. Ο οποίος απέστειλε δύο φωτογραφίες, για να αποδείξει την “αποπομπή” του γκαζόν από τον όμορφο αυτό χώρο – ανάσα για την πόλη.

Η πρώτη, από το google earth, δείχνει το πράσινο στην περιοχή του πάρκου, μερικά χρόνια πριν, περίπου το 2007. Φαίνεται ότι το πάρκο ήταν καλυμμένο με γκαζόν σε όλη του την έκταση. Τότε που ακόμη ο μύλος δεν αποτελούσε κέντρο δραστηριοτήτων και ακόμη καταβαλλόταν προσπάθεια να δοθεί έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος.

Η δεύτερη, είναι προσομοίωση επίσης στο google earth, της σημερινής κατάστασης. Αυτής, δηλαδή, που προέκυψε από την παρέμβαση στο πράσινο. Σημειώνεται ότι, ενδιάμεσα, είχαν γίνει κάποιες πολύ μικρές και “άκακες” παρεμβάσεις, με τη διάνοιξη μικρών, χωμάτινων δρόμων, ίσα ίσα για να κινούνται τα οχήματα. Πλέον, όμως, η κατάσταση, σύμφωνα με τον συμπολίτει, δείχνει ότι το πράσινο έχει μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του. Η εικόνα, όμως, από το τι συνέβη στο πάρκο, είναι σαφής.

Επίσης, να σημειωθεί ότι κάποιες άλλες πληροφορίες, αναφέρουν πως έχει καταστραφεί, τόσο το σύστημα ποτίσματος, όσο και το σύστημα φωτισμού στο πάρκο. Χωρίς να τις υιοθετούμε, είναι σαφές ότι χρειάζεται να γίνει ένας έλεγχος – άμεσα – από τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί η ισχύς ή όχι της συγκεκριμένης αναφοράς.

Από δω και πέρα, έχει σημασία, πώς θα απαντήσει η δημοτική αρχή και η οργανωτική επιτροπή του μύλου των ξωτικών. Διότι, είναι διαφορετικό ζήτημα η γιορτή και διαφορετικό η καταστροφή του πράσινου, με τη έννοια ότι τα ξωτικά δεν μπορεί να είναι επιχείρημα αντίκρουσης της καταγγελίας. Εξάλλου, υπάρχει τρόπος να εξυπηρετούνται τα λεωφορεία: να αφήνουν τους μαθητές στη δεύτερη είσοδο του πάρκου, στο ΚΑΠΗ, και να αναχωρούν για στάθμευση σε άλλον χώρο, όπως κάποιες φορές συνέβη πέρυσι.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή