"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

“Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι.  Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του” – του Ηλία Καραμάνου

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι.  Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του” λέει ο Αργύρης Χιόνης.

Καραμάνος Ηλίας

 

Είναι  εκείνο  “το ανάστημα”  που στους περισσότερους είναι “κρυμμένο”  κάπου ανάμεσα:

*  στο βόλεμα πρώτα και σε μια καλύτερη θέση αμέσως μετά το βόλεμα,  

*  στην αύξηση του μηνιάτικου και γενικά του εισοδήματος  

* στην αγωνία  για ακόμη πιο πλούσιο  βιογραφικό,  

 * στην ανάδειξη του  επικοινωνιακού προφίλ (αυτό που λέμε φατσιμάρε),  

* στην ανθρωπιστική και πολιτισμική υποκρισία,  

* στην εξασφάλιση ξανά μιας  βουλευτικής έδρας…   

Τώρα που θα ανακοινώσει εκλογές ο Τριημερακιας Έλληνας Π/Θ και θα βγείτε στο κόσμο και στα χωριά τις γιορτινές ημέρες να ευχηθείτε, μην εκπλαγείτε ….με αυτά που θα συναντήσετε….     Μέχρι τώρα τα χαζοβολευατε…

Μα έτσι, μα αλλιώς, κάποιο ψεματάκι, κάποια γενικολογια, λίγα χαμαγελακια, ίσως και κάτι από ταξιματάκι….όλα καλά. Άλλοτε ρίχνετε το βάρος στον Άδωνι, άλλοτε στον Χατζηδάκη, άλλες φορές στον Βοριδη και στον Σκρέκα… ποτέ στον Μητσοτάκη φοβούμενοι μην το μάθει και σας αποκλήσει…. τέλος πάντων το προσπερνουσατε ανώδυνα χωρίς να “ματωσετε”…

Τώρα όμως είναι αλλιώς τα πράγματα…  Μην δοκιμάσετε να τους κοιτάξετε στα μάτια… Θα τα δείτε γεμάτα θυμό και απογοήτευση.

Γιατί όταν σας έστελνε στη Βουλή πριν τριαμισι χρόνια, δεν ήξερε… γιατί δεν του είχατε πει… ό,τι θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα μπορεί να πάει στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας χωρίς να πληρώσει.

Γιατί πίστευε πως όποιος και να  είναι στην κυβέρνηση, το στοιχειώδες αγαθό της δωρεάν υγείας και περίθαλψης του το εξασφαλίζει το κράτος.

Έτσι νόμιζε μέχρι χθες το βράδυ, που μαζευτήκατε 156 κομματάδες (προσφιλής έκφραση της περιοχής για κάτι τέτοιους τύπους) στη Βουλή και αποφασίσατε να του στηρησετε το μόνο δωρεάν αγαθό που είχε μείνει, την υγεία.  

Και να του πείτε του πολίτη, πως ήταν επιλογή σας και όχι ανάγκη αυτό που κάνατε, γιατί έπρεπε να είστε ξανά υποψήφιοι.

Να του πείτε δηλαδή πως “ξεπουληθηκατε” για προσωπικό συμφέρον…    Έτσι και αλλιώς δεν περιμέναμε περισσότερα από εσάς…. και  το ύψος σας το ξέραμε και το ειδικό βάρος σας.

Απλά περιμέναμε να μετρήσουμε το ανάστημά σας..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης