Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Κύπρο Reviewed by Momizat on . Είναι σημαντικό στις μέρες μας μέσα σε ένα ομιχλώδες παιδαγωγικό τοπίο να ξεπροβάλει σαν φάρος ελπίδας ένα επαρχιακό σχολείο. Για πρώτη φορά ο τομέας Ηλεκτρολογ Είναι σημαντικό στις μέρες μας μέσα σε ένα ομιχλώδες παιδαγωγικό τοπίο να ξεπροβάλει σαν φάρος ελπίδας ένα επαρχιακό σχολείο. Για πρώτη φορά ο τομέας Ηλεκτρολογ Rating: 0

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Κύπρο

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Κύπρο

Είναι σημαντικό στις μέρες μας μέσα σε ένα ομιχλώδες παιδαγωγικό τοπίο να ξεπροβάλει σαν φάρος ελπίδας ένα επαρχιακό σχολείο. Για πρώτη φορά ο τομέας Ηλεκτρολογίας του 1ου ΕΠΑ.Λ  Τρικάλων είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πρόγραμμα Leonardo IVT με τίτλο    «Κατάρτιση στην Επιθεώρηση και τον Έλεγχο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Χαμηλής Τάσης σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα» ̋. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην Κύπρο από 16-03-2014 έως 29-03-2014 και έλαβαν μέρος 20 μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας .

Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με τις τεχνικές Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και τις μεθόδους ελέγχου αυτών σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκαν σύγχρονες εγκαταστάσεις (Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Κύπρου), Τεχνικά γραφεία μελετών, τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Κύπρου και σύγχρονες Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI που υλοποιήθηκε, πέτυχε πλήρως τους στόχους που είχαν τεθεί αρχικά από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, αποκομίζοντας  σημαντικά αποτελέσματα για τους μαθητές όπως:

1. Να ενημερωθούν οι μαθητές για τις διαδικασίες που απαιτούνται και ακολουθούνται κατά τον έλεγχο και την επιθεώρηση των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

2. Να ενημερωθούν πάνω στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία του αντικειμένου εργασίας τους

3. Να αποκτήσουν εμπειρίες με την πρακτική εκπαίδευση που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους καριέρα και θα τους βοηθήσουν για την ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

4. Να εξειδικευθούν πάνω στους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς που αφορούν στον έλεγχο των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

5. Να ενημερωθούν πάνω στις σύγχρονες τεχνικές ασφαλείας και στα μέτρα προστασίας που απαιτούνται.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων έχουν βελτιώσει τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις και παράλληλα  έχουν αποκτήσει μια βεβαίωση κατάρτισης που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία πάνω στην επιθεώρηση και τον έλεγχο των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει και το πολιτιστικό κομμάτι με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου, στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο Πολιτιστικό κέντρο Αμμοχώστου καθώς επίσης και σε άλλα μνημεία της Κύπρου.

Ο φορέας υποδοχής DOUMAG με υπεύθυνη την Κα Ελένη Καλαποδά προσπάθησε για το καλύτερο αποτέλεσμα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κατάρτισης.

Στο πρόγραμμα του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Κύπρο συμμετείχαν οι μαθητές: Τσίνας Άγγελος, Σακκάς Χρήστος, Μπουντούρης Παναγιώτης, Πάντος Στέφανος, Σακελλάρης Γεώργιος, Παλαύρας Αχιλλέας, Παλαύρας Παναγιώτης, Παναγιωτούλιας Δημήτριος, Μπαρτζιώκας Παναγιώτης, Γούλας Δημοσθένης, Αργύρης Δημήτριος, Νταλούκας Βασίλειος, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Τσαπραλής Στυλιανός, Παπαγεωργόπουλος Βαϊος, Βασιλείου Σοφοκλής, Πολύζος Βασίλειος, Λέτσιος Χαράλαμπος, Μητσιάδης Δημοσθένης και Ρούντος Νικόλαος. Υπεύθυνος  του προγράμματος ήταν ο Κος Θεοφάνης Μαυρόπουλος καθηγητής Ηλεκτρολόγος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Στην Παιδαγωγική ομάδα επίσης συμμετείχαν οι καθηγητές Ηλεκτρολογίας κ.κ. Κώτσης Γεώργιος  και  Λιάμης Γεώργιος .

epal2 epal1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή