Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Ταλίν Reviewed by Momizat on .   Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις  αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, το 2ο Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων συμμετέχει σε πρόγρα   Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις  αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, το 2ο Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων συμμετέχει σε πρόγρα Rating: 0

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Ταλίν

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Ταλίν

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2

– Στρατηγικές Συμπράξεις  αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, το 2ο Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων συμμετέχει σε πρόγραμμα δράσης με τίτλο «Sharing competencies in entr epreneurial learning, connecting theorywith practice».

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων, πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία, στην πρωτεύουσα Ταλίν, από 9 έως 12 Νοεμβρίου 2016. Οι συμμετέχουσες χώρες ήταν οι Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Ισλανδία και η Εσθονία που είναι η συντονίστρια χώρα του προγράμματος. Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο σχολείο «TabasaluGymnasium».

Εμφάνιση 1.jpg

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η δημιουργία μικρών επιχειρήσεων από τους μαθητές όλων των χωρών  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι μαθητές αξιοποιώντας τις ικανότητες τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους και χρησιμοποιώντας την εργαστηριακή  υποδομή των σχολείων τους, θα συνεργαστούν για να παράξουν προϊόντα, τα οποία θα διατεθούν μέσα από τις επιχειρήσεις που εκείνοι θα δημιουργήσουν.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι οργανωτικές δομές του προγράμματος, κατατέθηκαν οι  προτάσεις κάθε εταίρου και δόθηκε έμφαση στην απαιτούμενη συνεργασία των μαθητών και καθηγητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη επιτυχία του. Υπήρξε πολύ καλό κλίμα, καλή διάθεση και θέληση για δουλειά από όλους. Το σχολείο υποδοχής, υποστήριξε άψογα τις ανάγκες των εργασιών σε όλους τους τομείς. Η πρώτη αυτή συνάντηση και επαφή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών κρίθηκε επιτυχημένη καθώς εκπλήρωσε τις προσδοκίες όλων.

Επίσης έγινε συνάντηση γνωριμίας με την Διεύθυνση και εκπαιδευτικούς του σχολείου που μας φιλοξένησε, σε φιλικό, ζεστό και συναδελφικό περιβάλλον. Ανταλλάχθηκαν απόψεις, ιδέες, πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε εταιρικής χώρας. Ο τοπικός Κυβερνήτης και στελέχη του Δήμου υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσαν για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στον οργανισμό JOBBATICAL που υποστηρίζει start-up επιχειρήσεις. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του οργανισμού και ξενάγηση στους πρωτότυπα δομημένους χώρους εργασίας του.

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Ε.Π.Α.Λ. που συμμετείχαν στην πρώτη αυτή συνάντηση, ήταν ο Κυριαζής Θωμάς (υπεύθυνος του προγράμματος) και η Αβδελίδου Ελένη(υποδιευθύντρια του σχολείου).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή