Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων “Γ. Σεφέρης” σε βιβλιοθήκη και αθλητικό μουσείο Reviewed by Momizat on . Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαϊου τα τμήματα Β1 και Β2 του 4ου Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο στα Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαϊου τα τμήματα Β1 και Β2 του 4ου Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο στα Rating: 0

Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων “Γ. Σεφέρης” σε βιβλιοθήκη και αθλητικό μουσείο

Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων “Γ. Σεφέρης” σε βιβλιοθήκη και αθλητικό μουσείο

Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαϊου τα τμήματα Β1 και Β2 του 4ου Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο στα πλαίσια του προγράμματος ‘Η διαφορετικότητα και ο άλλος με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γουρζιώτη Κυριακή. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά διάβασαν το βιβλίο ‘Τα πουλιά στο χιόνι’ της κ. Τούλας Τίγκα. Στη συνέχεια συζήτησαν τα διάφορα θέματα που θίγει το βιβλίο μέσα από τις ιστορίες μιας παρέας παιδιών στον Βόλο όπως  η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη, οι σχέσεις με τους φίλους αλλά και με τους μεγαλύτερους, η μοναξιά, η φτώχεια, τα δεινά του πολέμου, η μετανάστευση, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο έρωτας.  Στη συνέχεια αποφασίστηκε να επισκεφτούν τους δύο αυτούς  χώρους που έχουν σχέση  και με το βιβλίο γενικά αλλά και με τον αθλητισμό σαν ανθρώπινη έκφραση και δραστηριότητα, κυρίως των  νέων ανθρώπων.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη η ξενάγηση ξεκίνησε από το παιδικό- εφηβικό τμήμα που περιλαμβάνει βιβλία για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας όλων των κατηγοριών αλλά και χώρους για να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν από τους υπεύθυνους για τον τρόπο που μπορούν να δανειστούν βιβλία και για την αξία του διαβάσματος, τη χαρά και την ικανοποίηση που παίρνει κάποιος διαβάζοντας εξωσχολικά βιβλία.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Δημοτικό Αθλητικό Μουσείο που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο, το γνωστό ‘Καστρακίδειο’ που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου. Στο μουσείο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία του αθλητισμού της πόλης από το 1896, με βάση το συλλεκτικό υλικό του Βασ. Πελίγκου, το αρχείο του Σπ. Μπονώτη και τις δωρεές επώνυμων αθλητών και απλών φίλαθλων συνδημοτών. Στην αρχή τα παιδιά  πληροφορήθηκαν αρκετά πράγματα για την ίδρυση του μουσείου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα τμήματα που αναπτύσσονται στους δύο ορόφους: στο ιστορικό τμήμα του τοπικού αθλητισμού, στο  τμήμα ορειβασίας, στο εκπαιδευτικό τμήμα και στις αίθουσες που εξιστορούν τους μεγάλους αθλητικούς σταθμούς της πόλης μας, τους ολυμπιακούς και τους παραολυμπιακούς αγώνες. Θαύμασαν επίσης τα τρόπαια του Γυμναστικού  Συλλόγου και τα αντικείμενα Τρικαλινών πρωταθλητών.

Τα παιδιά μετά την επίσκεψή τους  στο Αθλητικό Μουσείο ένιωσαν υπερήφανα για την καταγωγή τους και την πόλη τους που έχει μια μεγάλη αθλητική παράδοση την οποία μέχρι τώρα αγνοούσαν.

4gimnasio_mouseio1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή