Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων “Γ. Σεφέρης” στους Δελφούς Reviewed by Momizat on . Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ελλήνων Πορεία» δύο τμήματα της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το βυζαντινό μοναστήρι Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ελλήνων Πορεία» δύο τμήματα της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το βυζαντινό μοναστήρι Rating: 0

Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων “Γ. Σεφέρης” στους Δελφούς

Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων “Γ. Σεφέρης” στους Δελφούς

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ελλήνων Πορεία» δύο τμήματα της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν εμπνευσμένος από την ζωγραφική σύνθεση του αγιογράφου Βλάση Τσοτσώνη που εκτίθεται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου. Σκοπός του προγράμματος όπως και του πίνακα ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την ιστορική διαδρομή, τη συνέχεια και την προσφορά του πάντοτε ενιαίου και αδιάσπαστου Ελληνισμού: Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Νεώτερος και Σύγχρονος Ελληνισμός. Έτσι λοιπόν επισκεφτήκαμε δύο από τους σημαντικότερους σταθμούς της ελληνικής ιστορίας: τους Δελφούς που αντιπροσωπεύει την αρχαία Ελλάδα και τη Μονή του Οσίου Λουκά που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του βυζαντινού πολιτισμού. Επίσης, κάναμε μια σύντομη στάση στο Χάνι της Γραβιάς και στο Δίστομο που αποτελούν σημαντικούς σταθμούς της Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η κ. Αντωνούλα Γεωργία και συμμετέχοντες καθηγητές οι κ. Γουρζιώτη Κυριακή, Χριστάνα Νίκη και ο κ. Μιχαλάκης Κώστας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από τα τμήματα Β1 και Β2 ήταν:

Αγγέλης Α., Αλεξίου Στ., Αναγνώστου Β., Αντωνοπούλου Σ., Αποστολάκης Β., Αποστόλου Μ., Αποστόλου Φ., Αργυρίου Α., Αστρέχα Γ., Βαβυλοπούλου Ε., Βουλιώτη Α., Βράκα Ρ., Γαλάνης Ε., Γιάκοβα Μ., Γκούμας Φ., Τσιαρδάκα  Ά., Γκούμε Λ., Γραβάνη Ε., Δημακοπούλου Γ., Ευθυμιάδης Θ., Ευσταθίου Β.,Έξαρχος Γρ., Ζάραγκα Π., Ζησοπούλου Στ., Ζωγράφος Λ., Θανασάρα Π., Ισμαίλι Κλ., Καρατσά Δ., Κατσαντώνη Δ., Κατσιούλη Ν., Κολοβός Ε., Κοντογώγου Κ .,Κωτούζα Ι., Λαβντάρι Β.

4gimnasio_delfous1

4gimnasio_delfous2

Αφήστε το σχόλιο σας